Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Directorii AM POSDRU, AM POSCCE si AM POS Mediu au fost schimbati din functie

UPDATE: Conform unui raspuns la solicitarea www.fonduri-structurale.ro, Ministerul Fondurilor Europene a precizat ca atributiile directorilor generali au fost delegate catre persoane cu functii de conducere din cadrul celor trei autoritati de management, pana la definitivarea demersurilor pentru ocuparea, in conditiile legii, a posturilor de director general.

Dupa ce joi au aparut primele informatii despre plecarea domnului Ababei din fruntea AM POSDRU, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat intr-un interviu acordat euractiv.ro ca directorii AM POSDRU, AM POSCCE si AM POS Mediu au fost schimbati din functie.

Motivele enuntate de ministru sunt legate de implementarea principiului CE de rotire a cadrelor. El a mai spus ca se doreste aducerea pe aceste pozitii a unor oameni competenti.

El a mai anuntat ca urmeaza sa fie numiti directori interimari, iar posturile urmeaza sa fie ocupate in urma unui concurs. In legatura cu impactul pe care aceste demisii il vor avea in ceea ce priveste activitatea celor trei institutii, ministrul a precizat ca activitatea unei institutii nu depinde de una sau doua persoane. Evaluarea personalului va fi realizata, conform domnului Teodorovici, pe baza unei metodologii puse la dispozitie de Banca Mondiala.

Ministrul a mai declarat ca vor exista schimbari si la nivelul altor functii sensibile din AM-urile mentionate.

Pana la ora publicarii acestei stiri, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene contactati de fonduri-structurale.ro nu au facut precizari privind numele noilor persoane numite la conducerea Autoritatilor de Management. Vom reveni cu detalii.

Sursa: www.euractiv.ro

Alexandru Dragoi,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 173