Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 90.000 de persoane isi vor dezvolta abilitatile prin POCA 2014-2020

Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020 a fost lansat oficial joi, 12 martie, la sediul Guvernului, in prezenta comisarului european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a prim-ministrului Victor Ponta si a ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice, Liviu Dragnea.

Pentru perioada 2014-2020, POCA are un buget de 658,29 de milioane de euro, din care 553,19 milioane de euro reprezinta alocarea din Fondul Social European (FSE), restul fiind asigurat din contributia nationala a Romaniei. „Este un buget de 2,7 ori mai mare decat cel alocat pentru perioada de programare anterioara, ceea ce confirma performanta programului predecesor: PODCA 2007-2013 se apropie de 80% grad de absorbtie”, a afirmat ministrul Liviu Dragnea.

Programul va contribui la consolidarea capacitatii administrative a autoritatilor si institutiilor publice din Romania si va sprijini participarea societatii civile si a mediului academic la procesul decizional din administratia publica. In esenta, programul va finanta acele proiecte ale administratiei publice care vor duce la servicii publice mai bune, la investitii si reglementari de calitate, la perfectionarea functionarilor, la un management eficient si transparent si, in egala masura, la proceduri clare, simple si predictibile de functionare.

Se estimeaza ca programul va contribui la dezvoltarea abilitatilor si competentelor pentru aproximativ 90.000 de persoane din autoritatile si institutiile publice centrale si locale, ONG-uri si parteneri sociali, din institutiile sistemului judiciar si va sprijini, in mod direct, 250 de autoritati, institutii publice si institutii din sistemul judiciar.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 98