Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Colaborare pentru accesarea fondurilor UE intre Primaria Bacau si Primaria orasului Torino

Secretarul de stat coordonator al Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, domnul Mihai Gheorghiu a participat pe data de 20 octombrie a.c. la ceremonia semnarii protocolului de colaborare intre Primaria Bacau si Primaria orasului Torino (Italia). Acest document constituie un prim pas al institutionalizarii colaborarii intre cele doua orase si va fi extins si asupra altor domenii.

Initierea acestui proiect se datoreaza asociatiei „Fratia” din Torino. Concretizand demersurile din ultimii doi ani, acest proces nu este intamplator dat fiind ca majoritatea emigrantilor romani din Torino provin din judetul Bacau.

Semnarea acestui protocol va impulsiona colaborarea intre cele doua municipalitati si va oferi posibilitatea partii romane de a participa la proiecte pentru accesarea de fonduri europene, va incuraja mediul de afaceri din Torino sa investeasca in judetul Bacau si va oferi posibilitatea valorificarii experientei si expertizei partii italiene in edificarea unei administrari de tip european a serviciilor municipale in orasul Bacau.

Secretarul de stat Mihai Gheorghiu a apreciat eforturile Asociatiei Fratia pentru concretizarea acestei colaborari si a subliniat importanta cooperarii intre autoritatile locale, inlesnita in acest caz de emigrantii romani care constituie un pod de colaborare intre cele doua societati.

Primarul orasului Torino a prezentat aportul emigrantilor romani la dezvoltarea economica puternica a orasului si a regiunii si a precizat ca unor probleme lipsite de importanta li se acorda o atentie disproportionata, cazurile de cetateni romani care creeaza probleme in Italia fiind izolate. in marea lor majoritate, acestia au avut o contributie remarcabila la dezvoltarea economica a unor regiuni din Italia.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Vizualizări: 109