Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritatile judetene din Caras-Severin se pregatesc pentru a putea accesa proiecte pe programul InterReg

Autoritatile judetene din Caras-Severin se pregatesc pentru a putea accesa proiecte pe programul InterReg, ce va fi lansat in aceasta toamna, pentru perioada 2015-2020.

"Am fost in Serbia, zilele trecute, unde am avut o intalnire cu primarii municipalitatilor Veliko Gradiste, Zrenjanin si Pojarevat, cu care am purtat discutii ce se refera la programul InterReg de cooperare transfrontaliera Romania-Serbia. Practic, din acest program fac parte judetele Caras-Severin, Timis si Mehedinti si alte sase unitati teritorial administrative, municipalitati, cum sunt denumite in Serbia. Programul se intinde pe perioada 2015-2020 si este in valoare de 88 de milioane de euro, pentru ocuparea fortei de munca, pentru protectia mediului, pentru mobilitati si dezvoltare durabila si pentru turism", a declarat presedintele CJ Caras-Severin.

Pentru Caras-Severin a mai declarat presedintele CJ prioritare vor fi sanatatea, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta Resita, si infrastructura. Au mai fost identificate proiecte in domeniul protectiei mediului si se doreste si accesarea unui proiect in legatura cu ocuparea fortei de munca. In exercitiul trecut, Caras-Severinul a accesat 20 de milioane de euro in aceste domenii de finantare, pe 30 de programe de acest gen, de cooperare transfrontaliera.

Sursa: Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia

Vizualizări: 109