Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premierul: Fondurilor structurale si de coeziune vor avea o contributie importanta in asigurarea unei cresteri economice durabile

Premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a primit marti, 30 octombrie a.c. pe presedintele Bundestag-ului, Norbert Lammert. Cei doi oficiali au trecut in revista o serie de subiecte de interes comun aflate pe agenda bilaterala si europeana.

Romania este preocupata in acest moment de problemele europene, in conditiile in care in cursul lunii viitoare se vor desfasura primele alegeri pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European, a subliniat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
in acest context, oficialul german a multumit autoritatilor romane pentru sprijinul acordat pe perioada presedintiei germane a UE pentru promovarea Tratatului Constitutional. Totodata el a exprimat disponibilitatea Germaniei de a sprijini Romania in continuarea parcursului sau european, subliniind faptul ca apreciaza eforturile Romaniei de a indeplini angajamentele asumate in fata UE, dar ca Romania mai are o serie de obiective de atins.
Pe de alta parte, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca atentia autoritatilor romane se concentreaza, in egala masura, pe absorbtia fondurilor europene.
„Ne intereseaza sa reusim o absorbtie cat mai buna a fondurilor europene. Suntem hotarati sa asiguram o rata ridicata in absorbtia fondurilor structurale si de coeziune, pentru ca acestea vor avea o contributie importanta in asigurarea unei cresteri economice durabile si crearea de noi locuri de munca”, a spus premierul Tariceanu.
Un alt subiect abordat in cadrul intrevederii a fost legat de libera circulatie a fortei de munca. Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a subliniat faptul ca Romania considera ca libera circulatie a fortei de munca este un principiu fundamental al pietei interne ce trebuie respectat pe termen mediu de toate statele membre.
„in conditiile in care cetatenii romani circula liberi in UE, in calitate de cetateni europeni, este important ca si restrictiile la angajare sa dispara. Acestea incurajeaza munca la negru, situatie pe care dorim sa o evitam pe cat posibil. Guvernul Romaniei nu doreste sa incurajeze migratia fortei de munca din Romania iar prin actiunile pe care le intreprindem cautam solutii de crestere a numarului si a calitatii locurilor de munca din Romania”, a spus premierul Tariceanu.
Cei doi oficiali s-au declarat multumiti de cooperarea bilaterala. Primul-ministru a subliniat faptul ca Romania este interesata sa identifice proiecte strategice pe care sa le materializeze impreuna cu Germania in domeniul economic.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 79