Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MADR va trimite CE scrisoarea privind problemele de la APIA la 7 noiembrie

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a participat joi, 1 noiembrie a.c., la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la o sedinta de evaluare a activitatii autoritatilor si agentiilor din subordinea ministerului.

Primul-ministru a declarat la finalul discutiilor ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va trimite Comisiei Europene scrisoarea privind modul de rezolvare a problemelor la APIA, la 7 noiembrie, dupa care sunt asteptate concluziile Comisiei Europene. Ulterior, se va face o evaluare impreuna cu APIA pentru a putea demara efectuarea platilor catre fermieri.

„Am evaluat masurile intreprinse pentru ca APIA sa devina operationala si sa incepem platile pentru fermieri”, a declarat primul-ministru.

in ceea ce priveste sistemul informatic de operare si control al APIA, au fost demarate cu succes ultimele doua module, care s-au dovedit a fi functionale. Primul-ministru a dat asigurari ca vor fi respectate toate termenele asumate de Guvern, in ceea ce priveste functionarea APIA.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a declarat multumit de activitatea ministrului Dacian Ciolos si a echipei sale. in acelasi timp primul-ministru a dispus ca organismele competente din cadrul MADR sa demareze pregatirile pentru ca imediat ce se va primi evaluarea Comisiei Europene sa poata fi demarate platile catre fermieri.

La Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au fost constatate progrese substantiale in ceea ce priveste reducerea numarului de focare de pesta porcina de la 1.500 la 3, a spus primul-ministru.

Pentru a preveni situatiile delicate in care institutiile abilitate nu au functionat la parametrii optimi atunci cand au fost situatii de urgenta, s-a luat hotararea incheierii unui protocol intre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Comandamentului Antiepizootic Central si ANSVSA pentru a adopta masurile ce vor fi puse in aplicare de autoritatilor locale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 74