Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Complexul de Servicii Sociale din orasul Gaesti, modernizat cu fonduri Regio

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, prin directorul adjunct Directia Organism Intermediar, Mariana Visan, a participat saptamana trecuta la inaugurarea obiectivului de investitii „Modernizare si extindere constructie parter Centrul Social Gaesti”.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita, in calitate de beneficiar, a obtinut finantare nerambursabila Regio 2007 - 2013 in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectul „Modernizare si extindere constructie parter Centrul Social Gaesti” a fost depus la inceputul anului 2010, iar in noiembrie 2011 s-a semnat contractul de finantare. Aceasta investitie a avut ca obiectiv imbunatatirea calitatii infrastructurii a trei centre sociale din cadrul Complexului de servicii sociale, respectiv: Centrul de plasament pentru copii cu dizabilitati, Centrul de primire in regim de urgenta pentru copilul cu handicap sever si Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati.

Valoarea totala a contractului a fost de 3.784.076,98 lei, din care valoarea totala eligibila a reprezentat 2.899.205 lei (finantare FEDR: 2.464.324,25 lei; finantare din bugetul national: 376.896,65 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 57.984,10 lei).

Durata de implementare a proiectului a fost de 49 de luni, perioada in care s-au executat lucrari de modernizare a spatiilor de la parter si etajul I din Complexul de Servicii Sociale Gaesti si au fost realizate dotarile necesare pentru implementarea de noi activitati de recreere, de educatie, integrare/reintegrare sociala (ergoterapie, cromoterapie si meloterapie) in cadrul celor trei centre sociale aflate in complex. De asemenea, spatiile de la parterul cladirii au fost extinse cu o sala de mese si bucatarie, precum si cu o spalatorie, o uscatorie si o calcatorie.

Pe langa acest obiectiv inaugurat vineri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita a mai obtinut fonduri nerambursabile Regio pentru imbunatatirea infrastructurii sociale a Centrului multifunctional de resurse si servicii pentru adulti cu handicap si a Complexului de servicii sociale „Casa Soarelui” din municipiul Targoviste.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 187