Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Negocieri UE - SUA: CE propune un capitol privind dezvoltarea durabila

Comisia Europeana a publicat propunerea sa in favoarea includerii unui capitol referitor la dezvoltarea durabila - inclusiv aspecte referitoare la forta de munca si mediu -, in cadrul actualelor negocieri comerciale dintre UE si SUA. Capitolul contine cele mai ambitioase propuneri prezentate vreodata unui partener comercial cu privire la aspectele avute in vedere.

Cu ocazia prezentarii noii propuneri, comisarul UE pentru comert, Cecilia Malmström, a declarat: „Comertul nu este numai un instrument capabil sa creeze noi oportunitati economice pentru consumatori, lucratori si angajatori, ci si unul menit sa contribuie la cresterea gradului de responsabilitate in intreaga lume. Comertul nu promoveaza doar interese economice, ci si valori. Exploatarea prin munca a copiilor, precaritatea drepturilor lucratorilor sau comportamentul iresponsabil al intreprinderilor sunt flageluri mondiale pe care doresc sa le combatem cu ajutorul politicii noastre comerciale.”

Prin aceasta abordare, Comisia Europeana isi propune sa elaboreze, alaturi de partenerii sai, politici comerciale mai responsabile.

Context

UE negociaza un parteneriat pentru comert si investitii cu Statele Unite (TTIP). Odata intrat in vigoare, TTIP va veni in sprijinul cetatenilor si intreprinderilor prin deschiderea accesului pe piata din SUA a firmelor din UE, prin reducerea birocratiei in cazul exporturilor si prin simplificarea si cresterea transparentei procedurilor de export, import si investitii de ambele parti ale Oceanului Atlantic.

Sursa: Reprezentanta Comsiei Europene

Vizualizări: 160