Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Nord Est cauta afaceri din regiune pentru care sunt necesare surse de finantare externe pentru a le inscrie in Planul Juncker

Criza economica si financiara mondiala a ingreunat investitii esentiale in infrastructura, inovare si sectorul privat. In prezent investitiile in Europa sunt cu 15% mai scazute fata de nivelul inregistrat anterior crizei. Europa trebuie sa remedieze acest decalaj, sa se redreseze in urma crizei si sa isi consolideze competitivitatea globala.

Lichiditatea este disponibila, dar multe proiecte sunt in imposibilitatea de a-si asigura o finantare adecvata. Increderea investitorilor este scazuta din cauza volatilitatii economice si a incertitudinilor legislative sau de alta natura. Ca urmare, in timp ce conditiile de investitii exista, banii nu isi gasesc drumul spre proiecte viabile economic.

In acest scop Comisia Europeana a lansat Planul de Investitii pentru Europa („planul Juncker”), ce are ca obiectiv inlaturarea obstacolelor din calea investitiilor strategice, oferind vizibilitate si asistenta tehnica pentru proiecte de investitii si utilizarea inteligenta si eficienta a resurselor financiare.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est isi propune sa identifice un portofoliu integrat cu privire la oportunitatile de afaceri existente in sectorul privat, pentru care sunt necesare surse de finantare externe (banci de investitii, Banca Europeana de Investitii, etc.), altele decat fondurile europene structurale si de investitii de care Romania beneficiaza in perioada 2014-2020 (programe operationale conform Acordului de Parteneriat intre Romania si Comisia Europeana). Aceste propuneri trebuie sa indeplineasca conditiile specificate aici

Avand in vedere cele de mai sus, ADR Nord Est invitat toate persoanele interesate sa transmita, cat mai repede cu putinta, in format electronic, conform specificicatiilor de aici, informatii privind proiecte de investitii, pentru a putea fi transmise punctului national de contact pentru Planul de Investitii pentru Europa organizat in cadrul Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Persoana de contact din partea ADR Nord-Est este Dl. Sandu Lucian – Sef Birou Dezvoltarea Afacerilor, e-mail: lucian.sandu@adrnordest.ro, tel.: 0233.218.071.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 172