Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

182 de zile pentru conectarea unui utilizator nou la reteaua electrica in Bucuresti, in 2015. Spune-ne TU cum stam acum!


In 2015, timpul estimat pentru realizarea unei noi conexiuni la reteaua de electricitate a unui depozit in Romania era de 182 de zile, cu mult peste media regiunii noastre (118.5 zile) si la costuri foarte mari - 573.7% din venitul mediu pe cap de locuitor. Acest indicator a fost analizat de Banca Mondiala in cadrul studiului anual Doing Business, alaturi de alti 9 indicatori ai mediului de afaceri. Din totalul de 189 de tari analizate anul trecut, pe baza scorurilor obtinute in cadrul celor 10 indicatori, Romania se situeaza pe locul 37, in fata Bulgariei, Italiei si Luxemburgului, dar fiind depasita de Armenia, Georgia si tarile baltice.

Anul acesta, Banca Mondiala analizeaza mediul de afaceri in 9 municipii din Romania, precum si in alte 5 State Membre ale Uniunii Europene: Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Portugalia si Slovacia. Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro sprijina initiativa Doing Business prin analizarea indicatorului privind contractarea energiei electrice in Romania. Orasele analizate sunt Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Brasov si Ploiesti.

Ia parte la studiu! Daca reprezinti unul dintre agentii de energie atestati de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) – tarife tip C – din unul din orasele analizate si vrei sa te implici, scrie-ne la doingbusiness@fonduri-structurale.ro! De asemenea, daca ai lucrat cu o companie de electricitate in momentul in care ti-ai deschis o hala/depozit in unul din orasele de mai sus si vrei sa o recomanzi pentru a participa la studiu, scrie-ne!

Beneficii
  • Numele tau si al organizatiei din care faci parte vor aparea in cadrul studiului si pe site-ul Grupului Bancii Mondiale
  • Vei primi un certificat de recunoastere a aportului adus studiului din partea reprezentantilor Grupului Bancii Mondiale
  • Alte beneficii in functie de gradul de implicare

Elemente de context

Proiectul subnational Doing Business derulat in Romania se bazeaza pe raportul Doing Business – una din cele patru publicatii emblematice ale Grupului Bancii Mondiale care evalueaza cadrul juridic de business in 189 de state din intreaga lume – si utilizeaza aceleasi instrumente pentru evaluarea mediului de afaceri in 9 orase din Romania, precum si in alte 5 State Membre ale Uniunii Europene: Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Portugalia si Slovacia.

Raportul Doing Business a fost prima data publicat de Banca Mondiala in 2003 si incepand de atunci s-a constituit intr-un instrument real folosit de guverne pentru a genera reforme ale reglementarilor legate de mediul de afaceri.

Click aici pentru a consulta comunicatul oficial de lansare (limba engleza)

Echipa Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro


Vizualizări: 117