Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PO Capacitate Administrativa 2014-2020: La 30 aprilie 2016 erau semnate 14 contracte si 4 ordine de finantare

La a treia reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 (CM POCA), care a avut loc joi, 26 mai 2016 la Bucuresti, au fost prezentate Raportul Anual de Implementare a programului pentru perioada 2014-2015, stadiul implementarii Strategiei pentru Consolidarea Administratiei Publice 2014-2020 (SCAP), stadiul indeplinirii conditionalitatilor, cat si stadiul dezvoltarii aplicatiilor informatice MySMIS2014 si SMIS2014+.

Doamna Carmen Dobrota, seful Autoritatii de Management pentru POCA din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a prezentat stadiul implementarii programului. Pana la aceasta data au fost lansate doua apeluri de proiecte, pentru Axa prioritara 1 - Administratie publica si sistem judiciar eficiente, si Axa prioritara 2 - Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente. La 30 aprilie 2016 erau semnate 14 contracte si 4 ordine de finantare, in cadrul primului apel de cereri de proiecte, care vizeaza sustinerea masurilor din SCAP, precum si sprijinirea entitatilor care au responsabilitati in indeplinirea conditionalitatilor ex-ante. In cadrul celui de-al doilea apel au fost depuse 4 cereri de finantare, care se afla in diverse etape ale procesului de evaluare.

Reprezentantul Cancelariei Primului-Ministru, Dragos Negoita, a prezentat stadiul implementarii Strategiei pentru Consolidarea Administratiei Publice 2014-2020, precizand ca, in ceea ce priveste planificarea strategica, exista un proiect depus pe POCA, prin care Cancelaria isi propune sa dezvolte un sistem de evidenta a strategiilor elaborate in Romania si a modului in care acestea se coordoneaza intre ele. Stadiul dezvoltarii aplicatiilor informatice MySMIS2014 si SMIS2014+ a fost subiectul abordat de Dragos Vlad, reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene. Acesta a explicat ce avantaje aduc aceste aplicatii informatice: ”Renuntarea la depunerea pe hartie a oricarui document, ceea ce duce la debirocratizarea procesului de depunere, realizarea unor calcule automate in sistem, eliminarea incarcarii la nivel de autoritate de management, generata de introducerea unui volum mare de informatii in sistemul informatic, prevenirea neregulilor inca din faza incipienta”.

Alte subiecte pe agenda intalnirii au fost Ghidul privind abordarea principiilor orizontale la nivelul proiectelor finantate din POCA si Ghidul metodologic privind mecanismul de abordare a principiilor orizontale la nivelul AM POCA.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 285