Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Trei noi apeluri de proiecte lansate astăzi!

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat astăzi apelurile de proiecte pentru finanțarea obiectivelor de investiții ce vizează crearea condiţiilor tehnice necesare preluării energiei electrice produsă din surse regenerabile de energie(20,96 mil. euro), implementarea de sisteme de monitorizare a consumului de energie la nivel industrial (11,75 mil. euro) şi instalarea de contoare inteligente la nivelul locuinţelor (38,12 mil. euro).

Proiectele selectate și finanțate în cadrul Axei Prioritare 6 Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon (OS 6.1, 6.2 și 6.3) au ca scop:

  • întărirea reţelelor de distribuţie a energiei electrice pentru a putea prelua în condiţii de siguranţă energia rezultată din valorificarea surselor regenerabile;
  • achiziționarea de către marii consumatori (producătorii de industrie) a echipamentelor de monitorizare a consumului de energie care să le permită eficientizarea acestuia prin măsuri specifice de eficienţă energetică;
  • instalarea sistemelor de măsurare inteligentă a consumului de energie electrică pentru 10.000 de consumatori preponderent casnici.

Beneficiarii proiectelor ce urmează a fi selectate sunt:

  • Operatorii de distribuţie/transport a energiei electrice care preiau energie produsă din resurse regenerabile de energie;
  • Societăţile din industrie cu consumuri de peste 1.000 tep/an;
  • Operatorii concesionari de distribuţie energie electrică, ce se supun obligaţiilor de implementare a contorizării inteligente în proporţie de 80% până în 2020.

Descarcă prezentare apeluri

Descarcă ghid 6.1

Descarcă ghid 6.2

Descarcă ghid 6.3

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a publicat observații privind preluarea sugestiilor din partea factorilor interesați din faza de consultare.

Descarcă observații ghid 6.1

Descarcă observații ghid 6.2

Cifrele publicate nu includ rezerva de performanță care se alocă numai acelor beneficiari care ating indicatorii de performanță agreați cu Uniunea Europeană.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 1641