Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Până la 2,5 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de procesare a produselor alimentare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că mai sunt disponibile aproximativ 61 de milioane de euro pentru a finanța proiecte de investiții din domeniul procesării produselor agricole. Fondurile europene nerambursabile pot fi accesate prin intermediul submăsurii (sM) 4.2 Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Data limită până la care AFIR primește proiecte prin sM 4.2 este 31 octombrie 2016, ora 16.00. Proiectele se depun on-line pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info

Prin sM 4.2 se pot obţine, în funcţie de tipul beneficiarului şi de investiţia propusă, până la 2,5 miloane euro/ proiect. Sprijinul public nerambursabil este de maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

Investiţiile finanțate prin submăsura 4.2 au drept obiectiv înființarea și/ sau modernizarea unităților de procesare şi comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese, dar și creșterea numărului de locuri de muncă.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 449