Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCA 2014-2020: 64,68% rată de lansare, 18,9% rată de contractare

Marți, 29 noiembrie 2016, a avut loc a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 (CM POCA) în cadrul căreia au fost prezentate stadiul Programului Operațional Capacitate Administrativă, al Strategiei pentru consolidarea administrației publice 2014-2020 (SCAP) și al Strategiei privind mai buna reglementare 2014-2020 (SMBR). 

Până la acest moment, pe POCA au fost lansate cinci cereri de proiecte, în valoare cumulată de 357,82 milioane de euro din bugetul total de 553,19 milioane euro alocat programului din Fondul Social European. Numărul corespunde unei rate de lansare de 64,68% (valoarea bugetelor apelurilor lansate, raportat la bugetul total al programului).

Apelurile lansate vizează sprijin pentru măsurile privind dezvoltarea capacității administrative din condiționalitățile ex-ante; sprijin pentru acțiunile privind creșterea transparenței în autoritățile și instituțiile publice, sprijin pentru susţinerea planului de măsuri pentru implementarea managementului calității și planul de măsuri de simplificare pentru cetățeni; sprijin pentru acțiunile de consolidare a unui management integrat strategic la nivelul sistemului judiciar; creșterea transparenței și responsabilității sistemului de achiziții publice. 

Rata de contractare a programului este de 18,9%, corespunzător celor 30 de contracte încheiate, în valoare de 104,57 milioane de euro (valoare FSE contractată). Până la această dată, au fost efectuate plăți în cuantum de aproximativ 3,68 milioane de euro.

Planul de acțiuni pentru implementarea etapizată a managementului calității în autorități și instituții publice 2016-2020 și Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor au fost adoptate de Comitetul pentru Coordonarea Implementării Strategiei pentru Consolidarea Admnistrației Publice. Acestea se află în curs de avizare la Comisia Europeană.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 383