Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pe 25 ianuarie se deschid 2 apeluri de proiecte pe Programul România-Ungaria!

MDRAP, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria şi Autoritatea Naţională – Biroul Primului Ministru din Ungaria – au anunţat ieri, 29 decembrie 2016, lansarea primului apel deschis pentru propuneri de proiecte normale, precum și un apel restrâns pentru proiecte strategice.

Apelul de propuneri de proiecte normale

Valoarea totală a fondurilor disponibile pentru acest apel este 22,615,835 EURO (FEDR), completată de cofinanţarea naţională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria.

Priorităţile de investiţii (Pi) lansate prin acest Apel de propuneri de proiecte sunt următoarele:

  • 6/b -  Investiții în sectorul apelor pentru a îndeplini cerințele stabilite de acquis-ul Uniunii în domeniul mediului și pentru a răspunde la anumite nevoi identificate de statele membre pentru investiții care depășesc aceste cerințe (în cadrul Axei prioritare 1,  Protejarea în comun şi utilizarea eficientă a valorilor comune şi resurselor)

– 7,000,000 EURO din alocarea totală a Pi sunt puşi la dispoziţie prin acest Apel deschis

  • 6/c - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural (în cadrul Axei prioritare 1,  Protejarea în comun şi utilizarea eficientă a valorilor comune şi resurselor)

– 7,500,000 EUR din alocarea totală a Pi sunt puşi la dispoziţie prin acest Apel deschis, pentru proiecte privind patrimoniul natural

  • 5/b - Promovarea investițiilor pentru abordarea riscurilor specifice, asigurarea intervenției în cazul dezastrelor și dezvoltarea de sisteme de gestionare a dezastrelor ( în cadrul Axei prioritare 5,  Îmbunătățirea prevenirii riscurilor și gestionării dezastrelor)

–  8,115,835 EUR din întreaga alocare a Pi sunt puşi la dispoziţie prin acest Apel deschis

Aria eligibilă a programului cuprinde județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș în România şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád în Ungaria.

Pentru a descărca Ghidul, click aici.

Apelul restrâns de propuneri de proiecte strategice

Valoarea totală a fondurilor disponibile pentru acest apel este 13,925,083 EURO (FEDR), completată de cofinanţarea naţională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria.

Prioritatea de investiții (Pi) lansată prin Apelul restrâns de propuneri de proiecte strategice este următoarea:

  • 7/b – Îmbunătățirea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv nodurile multimodale (în cadrul Axei prioritare 2, Îmbunătățirea mobilității transfrontaliere durabile și eliminarea blocajelor).

Apelul restrâns pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategică, care abordează cele mai importante nevoi ale regiunii de graniţă româno-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor naţionale, regionale, sau judeţene relevante şi care au capacitatea de a produce un impact sporit şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii în zona de graniţă.

Aria eligibilă a programului cuprinde județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș în România şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés și Csongrád în Ungaria.

Pentru a descărca Ghidul, click aici.

***

Aplicaţiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, începând cu data de 25 ianuarie 2017 ora 8:00, până în data de 24 aprilie 2017 ora 16:00 (EET). Sistemul eMS poate fi accesat la link-ul http://ems-rohu.mdrap.ro/app/main?execution=e1s1 începând cu data de 25 ianuarie 2017.

În timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenţă solicitanţilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitanţii pot adresa SC întrebări cu privire la regulile apelurilor de propuneri de proiecte cu cel târziu 21 de zile lucrătoare înaintea închiderii, la adresa de e-mail: joint.secretariat@brecoradea.ro. Răspunsurile finale la întrebări vor fi transmise (publicate) cu cel mult 11 zile lucrătoare înainte de data limită de depunere.

Vor fi organizate sesiuni de informare atât în România cât şi în Ungaria. Detalii cu privire la  locul de desfăşurare al evenimentelor vor fi publicate pe pagina web a programului (http://interreg-rohu.eu/ro/home).

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 578