Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansare de licitatii pentru proiectele finantate prin Programul de Cooperate ESPON 2013

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate Nationala a Programului ESPON 2013, anunta intentia Autoritatii de Management - Ministerul Internelor si Amenajarii Teritoriului din Luxemburg, de a lansa in 21 ianuarie 2008 urmatoarele apeluri pentru participarea la licitatii:

1. Apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Prioritatii 1 „Cercetare aplicata in domeniul dezvoltarii teritoriale, competitivitatii si coeziunii: furnizarea de dovezi privind tendintele teritoriale, perspectivele si impactul politicilor sectoriale”. Temele de cercetare aplicata (studii aplicate) stabilite sunt urmatoarele:

  • Orase si aglomerari urbane: functionalitate si potential de dezvoltare pentru asigurarea competitivitatii si coeziunii europene;
  • Oportunitati de dezvoltare a diferitelor tipuri de zone rurale;
  • Fluxuri demografice si migratorii care afecteaza regiunile si orasele europene;
  • Schimbarile climatice si efectele teritoriale asupra economiilor regionale si locale;
  • Efectele cresterii preturilor energiei asupra competitivitatii regionale;
  • Evaluarea impactului teritorial al politicilor europene.

2. Apel pentru exprimarea interesului in cadrul Prioritatii 2 „Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor: realizarea de modele de dezvoltare a diferitelor tipuri de teritorii tinand cont de situarea acestora in context european”. Factorii de decizie din domeniul dezvoltarii teritoriale sunt invitati sa propuna teme pentru elaborarea de studii de cercetare privind teritoriul asupra caruia isi exercita atributiile.

3. Apel pentru propuneri de proiecte pentru baze de date ESPON in cadrul Prioritatii 3 „Platforme si instrumente stiintifice: producerea de indicatori teritoriali comparabili si de instrumente analitice”.

4. Apel pentru exprimarea interesului adresat expertilor din domeniul dezvoltarii teritoriale, pentru participare, in cadrul Prioritatii 1, la Grupurile de Sprijin ªtiintific constituite in vederea validarii rezultatelor stiintifice ale proiectelor finantate prin bugetul programului.

Documentatia pentru participarea la licitatiile mentionate precum si informatiile referitoare la domeniu, procedura pentru participarea la licitatie, regulile de eligibilitate, criteriile de evaluare si formularele pentru transmiterea aplicatiei vor fi disponibile pe site-ul Programului ESPON 2013 (www.espon.eu ) si pe site-ul Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (www.mdlpl.ro ) in momentul lansarii licitatiilor.

Programul ESPON 2013 este un program de cooperare teritoriala interregionala, in domeniul cercetarii privind dezvoltarea teritoriala, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Obiectivul strategic al Programului ESPON 2013 este fundamentarea deciziilor privind politica europeana de coeziune teritoriala si dezvoltare armonioasa a teritoriului, prin informatii, statistici, studii, analize, strategii si scenarii. Programul ESPON 2013 furnizeaza date comparabile in context european pentru punerea in evidenta a potentialului si posibilitatilor de dezvoltare a regiunilor si teritoriilor mai mari, in scopul de a contribui la cresterea competitivitatii, intensificarea cooperarii teritoriale si dezvoltarea echilibrata durabila teritoriului european.

Romania coopereaza cu toate statele membre ale UE precum si cu Elvetia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia in cadrul Programului ESPON 2013. Bugetul Programului ESPON 2013, este de 47,1 milioane de euro reprezentand 34 de milioane de euro FEDR, 11,4 milioane euro co finantarea statelor membre ale UE si 1,7 milioane euro contributie proprie a celor 4 state partenere.

Atentie! Acest anunt are scopul pregatirii potentialilor beneficiari pentru participarea in cadrul licitatiilor mentionate. Pana la anuntarea oficiala, organizatia care lanseaza apelurile isi rezerva dreptul de a retrage apelurile in orice moment.
Nicio alta informatie suplimentara referitoare la apelurile mentionate nu va fi comunicata pana la lansarea licitatiilor.

Sursa:MDLP

Vizualizări: 78