Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Amendament la Programul Start-Up Nation: Firmele înființate de antreprenori care au mai avut în ultimul an o întreprindere mică sau mijlocie cu aceeași activitate sunt neeligibile

La finalul săptămânii trecute, Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților a publicat raportul privind proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii prin care se instituie Programul România Start-Up Nation.

Pe lângă modificările anunțate într-un comunicat de deputatul Roxana Mînzatu, deputații din Comisie au adoptat un amendament prin care accesul la finanțare este permis doar întreprinderilor înființate de către „persoane fizice care nu au și nu au avut calitatea de acționar sau asociat într-o altă întreprindere mică sau mijlocie care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere”. Conform deputaților, „Programul trebuie să stimuleze înființarea de firme de către antreprenori noi sau de intrarea unor antreprenori existenți în domenii noi de afaceri. În forma prezentă (de dinaintea intrării în Comisia de industrie n.r.) un antreprenor mare poate muta 2 angajați existenți într-o firmă nou înființată pentru a beneficia de finanțarea din program, efectul economic fiind de fragmentare a companiilor existente și nu de creare de noi capacități de producție sau servicii”.

Un alt amendament aprobat în Comisia pentru industrii menționează că în cadrul întreprinderilor beneficiare trebuie angajată, „cel târziu la momentul depunerii ultimei cereri de plată sau de rambursare, cu contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă” cel puțin o persoană. Obligația menținerii acestui loc de muncă este de cel puțin 2 ani după finalizarea implementării proiectului.

Descarcă raportul Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro  

Documente
rp164;1.pdf
Vizualizări: 3251