Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Orăștie și orașul Uricani primesc finanțare nerambursabilă prin POR pentru regenerare urbană

Ieri, 17 mai 2017, primăria municipiului Orăștie și primăria orașului Uricani au semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte:

  • Amenajare de spțtii verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată „Stadion Mecanica” din Municipiul Orăștie, județul Hunedoara – beneficiar: municipiul Orăștie
  • Regenerare urbană în orașul Uricani, Județul Hunedoara – beneficiar: orașul Uricani

Proiectul municipiului Orăștie va fi implementat pe parcursul a 38 de luni și vizează reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante și neutilizate din zona Stadion Mecanica a municipiului Orăștie. Prin implementarea proiectului se va amenaja o suprafață de 35.125 mp de spații verzi noi, se vor moderniza 1,21 km de stradă urbană și se vor crea facilități pentru recreere: un teren multifuncțional pentru sport, un loc de joacă pentru copii, o zonă de fitness, un skatepark, o scenă pentru activități culturale și o fântână arteziană.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 12,1 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 14, 2 milioane lei.

***

Proiectul orașului Uricani va fi implementat pe parcursul a 28 de luni și vizează reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe din orașul Uricani de 20.073 mp - degradată și neutilizată, cu scopul transformării acesteia într-o zonă cu spațiu verde, pentru promenadă și agrement cu zone pentru activități sportive, trasee pentru bicicletă și locuri de joacă pentru copii.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 11 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 11,3 milioane lei.

***

Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vor fi implementate cu fonduri europene nerambursabile acordate prin Regio-POR 2014-2020, axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 5.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Primul apel de proiecte lansat în cadrul priorității de investiții 5.2, în data de 25.05.2016 și închis în data de 25.11.2016 a fost de tip competitiv și a avut o alocare de 10,59 milioane euro. În data de 15 aprilie 2017 a fost lansat al doilea apel de proiecte de tip competitiv ce este deschis până la data de 15 octombrie 2017.
 
Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 256