Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CJ Ilfov invită ONG-urile la o dezbatere privind implicarea acestora în dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare locală în județul Ilfov!

Ca urmare a aprobării Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov „Orizont 2020”, Consiliul Județean Ilfov și-a propus integrarea activităților desfășurate de autoritățile publice locale, organizațiile non-guvernamentale și reprezentanții mediului de afaceri cu scopul asigurării unei dezvoltări sustenabile și armonioase a județului. Abordarea urmărește să evidențieze atât eforturile comunităților mici, implicarea cetățenilor în viața publică, dar și interacțiunea dintre proiectele de amploare derulate de autorități publice sau parteneri privați.

Astfel, în perioada 2013-2016, CJ Ilfov a implementat o serie de proiecte care au avut în prim plan dezvoltarea unei mentalități asociative la nivel local, care să pună în valoare experiența tuturor categoriilor de parteneri în vederea atingerii unor obiective comune în domenii precum dezvoltarea antreprenoriatului, integrarea socială, protecția mediului, îmbunătățirea calității serviciilor publice.

Dorind să continue și să îmbunătățească această abordare prin implicarea unui număr cât mai mare de parteneri privați, CJ Ilfov organizează pe 21 iunie 2017, ora 11.00 o dezbatere cu tema  „Implicarea ONG în dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare locală în județul Ilfov”. Evenimentul va avea loc la sediul Consiliului Județean Ilfov, din str. Gheorghe Manu nr. 18, Sector 1, București.

În cadrul acestui eveniment vor fi abordate subiecte precum îmbunătățirea comunicării între instituțiile publice și mediul ONG sau colaborarea în vederea dezvoltării unor proiecte comune. Lista de programe/proiecte de interes județean este orientată spre:

  • Asigurarea de servicii și de utilități publice adecvate,
  • Dezvoltarea economiei locale și susținerea mediului antreprenorial,
  • Îmbunătățirea calității mediului înconjurător,
  • Promovarea patrimoniului cultural.

Confirmarea participării poate fi făcută până pe 20 iunie 2017. De asemenea, CJ Ilfov invită ONG-urile interesate să participe să completeze chestionarul disponibil la următorul link (https://goo.gl/mnYf2O) pentru a își putea forma o imagine de ansamblu asupra domeniului de activitate și a experienței ONG-ului respectiv.

Pentru detalii suplimentare:

Persoana de contact: dna. Alexandra Ceobotarev,

Tel. 0374.474.279/ 0728.897.974,

Fax: 0374.090.298,

Email: dafii@cjilfov.ro.

Sursa: Consiliul Județean Ilfov

Vizualizări: 887