Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

1,3 milioane de hectare exploatate prin investitii SAPARD

1,3 MILIOANE DE HECTARE EXPLOATATE PRIN INVESTItII SAPARD

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a contractat 4.477 proiecte SAPARD pentru investitii private prin care se asigura capacitati de productie anual de peste 3,8 milioane de tone (carne; peste; produse din carne, piscicole si din lapte; s.a) si 9,3 milioane de hectolitri (lapte si vin). Prin realizarea investitiilor in exploatatii agricole, se asigura exploatarea unei suprafete de aproximativ 1,3 milioane de hectare.

Astfel, proiectele aprobate in cadrul Programului SAPARD pentru industria agroalimentara (Masura 1.1) reprezinta o capacitate anuala de aproximativ 3,5 milioane de tone si 9,3 milioane de hectolitri. Cantitatea de carne abatorizata si procesata ajunge la aproximativ 993 de mii de tone, in timp ce colectarea si procesarea laptelui atinge capacitati de peste 9 milioane de hectolitri pe an.

Beneficiarii SAPARD proceseaza si ambaleaza aproximativ 32 mii de tone pe an de peste si produse piscicole si proceseaza peste 2,5 milioane de tone de cereale in fiecare an.

Prin proiectele din industria vinului se obtin anual aproximativ 300 de mii de hectolitri de diverse sorturi de vin.

in cadrul investitiilor in exploatatiile agricole (Masura 3.1), au fost achizitionate 8.476 utilaje si masini agricole cu care sunt exploatate peste 521 de mii de hectare de teren agricol. in cadrul acestei masuri s-au procurat de catre beneficiari SAPARD peste 9.000 de animale: vaci de lapte, bivolite, porcine, ovine si capre. De asemenea, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit finanteaza infiintarea a 1.637 hectare de plantatii pomicole si viticole. Pe alte 882 hectare de teren au fost construite grajduri, ferme de pasari si sere.
Prin investitiile SAPARD se realizeaza anual aproximativ 10.000 de tone de produse specifice sericiculturii, apiculturii, cultivarii si procesarii ciupercilor, cresterii melcilor si procesarii fructelor de padure, domenii regasite in cadruldiversificarii activitatilor economice (Masura 3.4). Prin fermele piscicole infiintate sunt produse peste 1.100 de tone de peste pe an.

Prin dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale (Masura 2.1), 1.300.000 de locuitori din spatiul rural beneficiaza de lucrarile de infrastructura pentru drumuri, canalizare si aimentare cu apa potabila.

Serviciul Relatii Mass-Media al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Vizualizări: 101