Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Din 1 septembrie se pot depune proiecte pe sM 16.4 și 16.4a - sprijin pentru cooperare între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol și pomicol!

AFIR a anunţat lansarea primei sesiuni din 2017 de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsurile 16.4 „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol” și 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol” din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Solicitanţii eligibili sunt parteneriatele constituite în baza unui acord de cooperare din cel puţin un partener din categoriile de mai jos și cel puțin un fermier sau un grup de producători/o cooperativă care își desfășoară activitatea în sectorul agricol/pomicol, în funcție de submăsură.

  • Fermieri;
  • Microîntreprinderi și întreprinderi mici;
  • Organizații neguvernamentale;
  • Consilii locale;
  • Unități școlare (inclusiv universitățile de profil), unitățile sanitare, de agrement și de alimentație publică.

Fondurile disponibile pentru submăsura 16.4 sunt de 1.900.000 euro, iar pentru submăsura 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol” sunt de 2.000.000 euro. Pragul minim de selecție al proiectelor este de 10 puncte.

Depunerea cererilor de finanțare se va putea face începând din data de 1 septembrie 2017, ora 09:00, termenul limită de depunere a proiectelor fiind  30 noiembrie 2017, ora 16:00.

Pentru a descărca Ghidul Solicitantului, click aici.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 450