Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU a lansat două apeluri noncompetitive pentru creșterea ocupării tinerilor

AM POCU a lansat ieri, 12 octombrie 2017, două apeluri noncompetitive adresate creșterii ocupării tinerilor:

  • Măsuri pentru tinerii NEET I - Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă. Pentru a descărca Ghidul Condiții Specifice, click aici.

Tipurile de activități care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt, în principal, cele care vizează subvenționarea locurilor de muncă (acordarea subvențiilor angajatorilor care angajează persoane din grupul țintă), precum şi stimularea mobilității forței de muncă (acordarea primelor de activare, a primelor de mobilitate, instalare sau încadrare).

Solicitanți eligibili sunt Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), inclusiv unităţile cu personalitate juridică din subordinea sa.

Sistemul informatic MySMIS 2014+ se va deschide în data de 16.10.2017, ora 10.00, şi se va închide în data de 29.11.2017, ora 16.00.

  • Scheme naționale - programe de ucenicie și stagii II. Pentru a descărca Ghidul Condiții Specifice, click aici.

Tipurile de activități care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt în principal cele care vizează participarea la programe de ucenicie și/sau la programe de stagii prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor (așa cum sunt ei prevăzuți în Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, cu modificările și completările ulterioare și/sau în Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările și completările ulterioare) (inclusiv pentru formarea coordonatorilor de ucenicie și a mentorilor).

Solicitanți eligibili sunt Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), inclusiv unităţile cu personalitate juridică din subordinea sa.

Sistemul informatic MySMIS 2014 se va deschide în data de 16.10.2017, ora 10.00, şi se va închide în data de 29.12.2017, ora 16.00.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 676