Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Infrastructura rutieră din Regiunea Centru, mai exact drumul Drumul Județean Agnita-Sighișoara se dezvoltă cu ajutorul fondurilor europene

La data de 2 februarie la sediul Consiliului Județean Sibiu a fost semnat un nou contract de finanțare aferent perioadei de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor județene din Regiunea Centru. Este vorba de drumul DJ106, care pornește din Sibiu, trece prin Agnita, unind județele Sibiu și Mureș, capătul acestei rute fiind municipiul Sighișoara. Contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitare DJ106 Agnita-Sighișoara”. Valoarea totală eligibilă a acestui proiect este de peste 118,625 milioane lei, din care circa 100,275 milioane lei o reprezintă contribuția europeană, din FEDR, la care se adaugă aproximativ 15,33 milioane lei de la Bugetul de stat, diferența fiind reprezentată de contribuția beneficiarului.

Obiectivul strategic principal al proiectului este de a stimula mobilitatea persoanelor și a mărfurilor în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin conectarea infrastructurii rutiere de interes județean din județul Sibiu la rețeaua TEN-T. Este vorba de îmbunătățirea infrastructurii rutiere, prin reabilitarea DJ106 Agnita-Sighișoara, pe o lungime de 37,312km (36,879 km prin prezentul proiect și 0,433 km din alte surse). După modernizarea acestui drum județean, între Sibiu și Sighișoara, prin Agnita, se va crea o legătură foarte bună între două căi rutiere naționale complet diferite. Astfel orașele din nord-estul județului Sibiu vor fi interconectate mai strâns cu Sighișoara, din județul Mureș, facilitând conexiunile cu drumurile naționale: A1, A3, DN1, DN7, DN13, DN14.

Prin realizarea proiectului, crește posibilitatea atragerii investitorilor în zona Văii Hârtibaciului. Obiectivul urmărit de această investiție este de a fi îmbunătățită viața locuitorilor, dezvoltarea economică locală și regională și vor fi înlesnite legăturile dintre zonele urbane și cele rurale. Se dorește accelerarea dezvoltării economice a localităților traversate de DJ106, în special a orașelor care pot constitui poli de dezvoltare în zonă, atrăgând forța de muncă din comunele traversate după creșterea calității condițiilor de deplasare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 195