Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Women Power Code, un proiect pentru și despre femeile interesate de tehnologie, implementat în Regiunea Nord-Est

Women Power Code, un proiect pentru și despre femeile interesate de tehnologie, implementat în Regiunea Nord-Est

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a lansat la nivel regional proiectul Women Power Code. Proiectul va crea un cadru educațional integrat pentru a ajuta femeile adulte (peste 40 de ani) să dobândească și să își dezvolte abilitățile de programare, sporind astfel participarea lor la sectorul STEM / ICT.

Activitățile proiectului implică difuzarea conceptului Internet of Things (IoT) și elaborarea unui nou curriculum cuprinzând implicarea materialelor interactive de formare multimedia, cum ar fi textul, tutorialele video și jocurile video. Scăderea alarmantă a absolvenților de TIC de sex feminin și prezența limitată a femeilor în domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) se reflectă în diferența de gen recunoscută în sectorul TIC. 

Doar 30% din cele 7 milioane de persoane care activează în sectorul IT&C sunt femei. Acestea sunt sub-reprezentate la toate nivelurile industriei ITC, în special în funcțîi de conducere. Acest sector este în continuă dezvoltare, cu o creștere anuală de 120 000 de noi locuri de muncă. Datorită diferenței dintre cerere și ofertă și în ciuda șomajului în creștere, ne-am putea confrunta cu un deficit de 900 000 de lucrători calificați în domeniul ITC, în anul 2020. Scrierea de cod este alfabetul zilelor noastre, ajută la practicarea aptitudinilor secolului 21, dezvoltă creativitatea, îi învață pe oameni să coopereze, să lucreze împreună în ciuda barierelor fizice și geografice și să comunice într-un limbaj universal. Tehnologia face parte din viață noastră și scrierea de cod este un mod prin care se creează noi locuri de muncă.

Cunoștințe minime de programare sunt necesare pentru o serie întreagă de locuri de muncă. Mai mult de 90% din profesiile actuale necesită competențe digitale, inclusiv programare. Există de asemenea prea puțini profesioniști datorită unei reacții târzii din partea sistemului educațional la noile cerințe. Până în anul 2020, în Europa vom avea un număr de 825 000 de posturi vacanțe în industria ITC. Durata de implementare a proiectului este de 36 luni (01 Septembrie 2017 - 31 August 2020).

Sursa text și foto: ADR Nord-Est

Vizualizări: 306