Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Se deschide un apel de proiecte non-competitiv pentru diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului în regiunea Sud Vest Oltenia

Autoritatea de Management POR a publicat apelul de proiecte nr. POR/2018/7/7.1/3/SV - Axa prioritară 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 - Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Investiţiile care se vor realiza în infrastructura de turism au ca scop creșterea economică a zonelor aflate în declin economic, dar care dispun de un potențial turistic valoros, în vederea creșterii numărului mediu de salariați din staţiunile turistice în regiunea de dezvoltare Sud Vest Oltenia.

Principalele acțiuni care vor fi finanțate vizează activități care vor fi localizate în stațiuni turistice conform prevederilor HG 852/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Proiectele elaborate vizează următoarele acţiuni:

  • Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear (staţiuni turistice balneare, climatice sau balneoclimatice conform prevederilor OG Nr. 109/2000, cu modificările şi completările ulterioare);
  • Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente;
  • Amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică;
  • Dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice;
  • Activități de marketing și promovare turistică a obiectivului finanțat.

Apelul de proiecte este de tip non-competitiv cu termen limită de depunere a cererilor de finantare. Proiectele depuse ce parcurg etapele de evaluare si selectie obținând punctajul minim de 50 puncte vor putea fi contractate în ordinea depunerii cererii de finanțare, conform principiului „primul depus, primul evaluat”. Data şi ora începerii depunerii de proiecte este 30.04.2018, 12.00, iar data și ora închiderii depunerii de proiecte: 30.10.2018, 12.00.

Click aici pentru a Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2018/7/7.1/3/SV.

Sursa: AM POR

Vizualizări: 319