Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea statiunilor balneare din judetului Cluj cu fonduri europene

Anna HORVÁTH, secretar de stat în Ministerului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a efectuat joi, 21 februarie 2008, o vizitã de lucru în judetul Cluj, în localitãtile care beneficiazã de fonduri nerambursabile prin programul PHARE. Doamna secretar de stat a fost însotitã în aceastã vizitã de Giorgio FICARELLI, seful unitãtii de tranzitie al Reprezentantei Comisiei Uniunii Europene din Bucuresti.

Vizita de lucru a doamnei secretar de stat a început în municipiul Turda, unde împreunã cu reprezentantii autoritãtilor locale a discutat despre lucrãrile începute la un proiect finantat din fonduri PHARE. Reabilitarea zonei cu valoare turisticã Lacul Sãrat Durgãu – Valea Sãratã - Turda este un proiect integrat cu un buget total de 6 milioane euro, care urmãreste cresterea atractivitãtii turistice a zonei.

„Consider importantã exploatarea resurselor naturale ale judetului Cluj, astfel încât zona sã fie mai atractivã din punct de vedere turistic. Dezvoltarea infrastructurii turistice atrage investitori, genereazã locuri de muncã iar judetul va fi mai bogat, cu statiuni balneare si locuri pentru excursie de nivel european” a declarat Anna HORVÁTH.

Vizita de lucru a Doamnei Secretar de stat Anna HORVÁTH a continuat la Cojocna, unde a examinat stadiul lucrãrilor de reabilitare la lacul sãrat. Investitia care vizeazã dezvoltarea potentialului balnear al lacurilor sãrate din regiune, este finantat din programul PHARE si are bugetul total de 5,5 milioane de euro. Constructiile au început în trei localitãti (Cojocna, Dej si Beclan) si au ca scop reconstruirea si amenajarea zonei lacurilor sãrate.

La ambele întâlniri doamna secretarul de stat împreunã cu reprezentantii firmelor de constructii au stabilit calendarul lucrãrilor si au discutat despre pasii urmãtori în implementarea proiectelor. Cele douã proiecte vor fi finalizate la mijlocul anului 2009.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 110