Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reîncepe autorizarea furnizorilor de formare profesională pentru programele dedicate absolvenților de studii universitare! A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul MMJS & MEN!

Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale și al Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 1151 din 09/03/2018 privind Lista specializărilor şi a perfecţionărilor pentru care furnizorii de formare profesională a adulţilor au dreptul să organizeze programe de formare profesională finalizate cu certificate de absolvire cu recunoaştere naţională pentru absolvenţii de studii universitare. Ordinul a fost în consultare inițial pe site-ul MMJS în martie 2018.

Practic, odată cu publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, poate fi reluată de către Comisiile județene autorizarea furnizorilor de formare pentru derularea de programe de formare pentru care condițiile de acces specifică ca obligatorii „studiile universitare”. Aceste programe includ ocupații pentru care interesul potențialilor participanți este foarte mare și pentru care procesul autorizării era blocat de mai multe luni:

  • Manager resurse umane
  • Manager proiect
  • Expert achiziţii publice
  • Evaluator proiecte
  • Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene

Ca un element de noutate, față de varianta publicată în consultare, ordinul publicat ieri specifică într-o notă de subsol care sunt profesiile pentru care studiile universitare ale participanților trebuie să fie în domeniul specializării sau în domenii conexe

Mai multe instituții, prin intermediul Asociației Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România și al Coaliției pentru Dezvoltarea Romȃniei, au realizat numeroase demersuri pe lângă autoritățile responsabile sub formă de petiții, memorii, proteste, inclusiv un litigiu în Contenciosul administrativ pentru reluarea procesului de autorizare, mai ales în contextul implementării unor proiecte cu finanțare europeană care au prevăzute ca obligatorii activități de formare certificate în astfel de domenii.

Descarcă Ordinul

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Documente
MO 594_2018.pdf
Vizualizări: 2184