Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comitetului de Monitorizare va desemna o noua Autoritate de Management pentru Programul INTERACT 2007-2013

Comitetul de Monitorizare pentru Programul INTERACT 2007-2013 se va reuni marti, 4 martie 2008, la Viena, în cadrul unei prime întâlniri, pentru a desemna noua institutie ce va îndeplini functia de Autoritate de Management (AM) pentru Programul INTERACT 2007-2013. Aceastã decizie va fi luatã ca urmare a demisiei fostei Autoritãti de Management, respectiv Divizia IV/4 din cadrul Cancelariei Federale a Austriei.

Pentru preluarea functiei de Autoritate de Management s-au înscris trei state membre: Franta (Nord-Pas de Calais – Lille), Slovacia (Regiunea Autonomã Bratislava) si Grecia (Ministerul Economiei si Finantelor - Thessaloniki). Ulterior, Nord-Pas de Calais (Lille, Franta) si-a retras candidatura, rãmânând douã state membre, Grecia si Slovacia.

Programul INTERACT 2007-2013 a fost aprobat în data de 4 decembrie 2007 de cãtre Comisia Europeanã. Programul urmãreste dezvoltarea de baze de date destinate sprijinirii institutiilor nationale implicate în gestionarea si implementarea programelor operationale aferente cooperãrii teritoriale europene si finanteazã organizarea de conferinte, seminarii, elaborarea de studii, manuale si proceduri standard.
Comitetul de Monitorizare (CM) asigurã, în numele Statelor Membre, eficienta si calitatea implementãrii programului. Prin urmare, fiecare Stat Membru desemneazã reprezentanti în Comitetul de Monitorizare. Autoritatea de Management va folosi ca punct de contact fiecare membru desemnat în cadrul CM, pentru toate întrebãrile si raportãrile.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 87