Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

INS: Statistică privind inovația în întreprinderile din mediul de afaceri în perioada 2014-2016

Intitutul Național de Statistică a publicat în data de 27 iulie 2018 datele statistice cu privire la inovația în întreprinderile din mediul de afaceri în perioada 2014-2016.

Conform acestora, în perioada 2014-2016, ponderea întreprinderilor inovatoare a scăzut cu 2,6% comparativ cu perioada 2012-2014, deși, în aceeași perioadă, finanțarea publică a întreprinderilor publice și ponderea întreprinderilor cu acorduri de cooperare pentru realizarea activităţilor inovatoare au crescut cu 17,6%, respectiv cu 2,5%. De asemenea, s-a înregistrat mai puțină inovaţie în sectorul industriei şi în cel al serviciilor, întreprinderile mari fiind mai inovatoare decât întreprinderile mici și mijlocii.

Cele mai inovatoare activități economice au fost: activitatea de servicii în tehnologia informației 25,1% și fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice 24,2%, „codașele” clasamentului fiind extracția petrolului brut și a gazelor naturale, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice și industria metalurgică, fiecare atingând un procent de 14,3%.

De asemenea, se pare că cele mai multe IMM-uri inovatoare s-au înregistrat în Regiunea Sud-Est (16,3%) şi cele mai puţine în Regiunea Sud-Vest Oltenia (3,2%), mai mult de jumătate din întreprinderile inovatoare de produse (bunuri) și procese dezvoltând inovaţiile în propria întreprindere.

Datele statistice pot fi consultate aici.

Cristiana Onea,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa

Vizualizări: 228