Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Linie de finanțare pentru cei care produc şi comercializează produse agricole și alimentare în baza schemelor de calitate

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat prima sesiune din 2018 de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Perioadă de depunere: 2 august 2018, ora 9.00 - 31 decembrie 2018, ora 16:00.

Fondurile disponibile pentru submăsura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate” sunt de 6.108.739 euro

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul public acordat prin submăsura 3.1 sunt:

  • fermierii (cu excepția persoanelor fizice neautorizate) şi
  • grupurile de fermieri legal constituite, care îşi desfăşoară activitatea agricolă pe teritoriul României şi participă pentru prima dată la o schemă de calitate a UE.

Scopul submăsurii 3.1 este de a sprijini fermierii şi grupurile de fermieri care aplică pentru prima dată la schemele de calitate, în scopul creşterii numărului de aplicanţi care produc şi comercializează produse agricole și alimentare în baza schemelor de calitate.

Obiectivul presupune o mai bună integrare a producătorilor agricoli în lanţurile agroalimentare, prin intermediul schemelor de calitate și prin adăugarea de plus valoare produselor agricole.

Ajutoarele se acordă sub formă de stimulent financiar anual, pentru o perioadă maximă de cinci ani consecutivi de la aderarea la o schemă de calitate.

Valoarea nerambursabilă este de max. 3.000 de euro/ exploataţie/ an și se acordă ca rambursare a costurilor eligibile suportate și plătite efectiv de fermieri/grupuri de fermieri.

Descarcă Ghidul Solicitantului. Anexele Ghidului Solicitantului pot fi consultate aici.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 332