Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Operational Comun România-Ucraina-Moldova a fost aprobat de Guvernul Romaniei

Guvernul României a aprobat în sedinta din data de 5 martie 2008 Programul Operational Comun România-Ucraina-Moldova, elaborat în parteneriat de cele trei tări vecine. În cursul aceste săptămâni Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor va transmite documentul Comisiei Europene, pentru negocieri în vederea adoptării.

Programul Operational România-Ucraina-Moldova este finantat de Uniunea Europeanã prin Instrumentul European de Vecinătate si Parteneriat si co-finantat de statele partenere în program.

Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de 126.718.067 milioane Euro.

În aria eligibilă a acestui program sunt cuprinse 6 judete din România (Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea), regiunile Odesska si Chernivetska din Ucraina precum si întregul teritoriu al Republicii Moldova. La acestea se adaugă ca arii adiacente (care participă în anumite conditii) si judetul Brăila, respectiv alte regiuni din Ucraina care se învecinează cu aria programului.

Programul Operational Comun România-Ucraina-Moldova va finanta proiecte privind dezvoltarea economicã si socialã, protectia mediului si pregătire pentru situatii de urgentã precum si actiuni ale comunitătilor locale pentru dezvoltarea societătii civile, furnizarea de servicii către comunitătile din zona de granită, schimburi educationale, culturale sau sportive.

Beneficiarii acestui program pot fi autorităti locale si regionale, camere de comert, unităti de învătământ superior, organisme cu responsabilităti în domeniul protectiei mediului, prevenirii si gestionarii situatiilor de urgentă, ONG, ONP, etc
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 100