Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Jandarmeria Alba primește 2,2 milioane lei printr-un proiect POR 2014-2020

Jandarmeriei Alba i-au fost alocați, în data de 29.08.2018, 2.2 milioane lei din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020. Scopul principal al investițiilor prevăzute în proiect este de a sprijini tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a clădirii administrative a U.M. 0338 Alba Iulia, unde își are sediul Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba. Fondurile solicitate vor fi alocate prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Clădirea asupra căreia se va interveni a fost construită în anul 1980, respectând-se normativele în vigoare de la acea dată. Pavilionul administrativ vizat de proiect pentru reabilitare termică, are un regim de înălțime P+4E, încăperile existente având destinații de birouri, sală de pregătire, cabinet medical, vestiare, magazii. În decursul timpului, au fost executate asupra clădirii diverse lucrări de amenajare, întreținere și reparații curente care nu au dus la îmbunătățirea eficienței energetice a acesteia.

Lucrările de reabilitare termică sunt necesare atât pentru îmbunătățirea spațiului de muncă al angajaților Unității Militare, cât și pentru reducerea cheltuielilor. Contractul de finanțare cu denumirea „Creșterea eficienței energetice a clădirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba)”, propune implementarea unor măsuri de eficiență energetică prin investirea unui buget de 2.869.774,00 lei, din care fondurile nerambursabile solicitate sunt în valoare de 2.221.918,34 lei (aproximativ: 491.879,56 Euro). Beneficiarul proiectului, Inspectoratul de Jandarmi Alb va contribui cu suma de 392.103,24 lei la realizarea activităților prevăzute în proiect. Conform informațiilor precizate în proiect de beneficiar, până în 30 noiembrie 2020 se vor derula lucrări de reabilitare termică și modernizare a instalațiilor aferente clădirii.

Investițiile realizate pe parcursul implementării proiectului constau în izolarea termică a pereților exteriori și a podului, precum și în modernizarea tâmplăriei exterioare prin înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă. De asemenea, se vor achiziționa și instala panouri solare. Vor mai fi executate lucrări de termoizolare a planșeului peste canalul tehnic și peste pod, iar centrala termică va fi echipată cu un boiler bivalent și alimentată cu agent termic produs de panourile solare.

Tot din bugetul alocat proiectului se va reproiecta instalația de climatizare ce va utiliza un sistem cu pompă de căldură și ventilo-convectoare, se va reabilita instalația electrică și se vor înlocui corpurile de iluminat cu corpuri economice tip led. Se vor instala sisteme de automatizare, control si monitorizare, se va repara sistemul de colectare si evacuare a apelor meteorice, se vor ignifuga elementele de lemn, se vor repara trotuarele de protecție din jurul clădirii. Pe parcursul implementării proiectului sunt prevăzute și activități de instalare a hidranților interiori și exteriori, a unor instalații de detecție incendiu și de iluminat de siguranță.

Sursă: www.regio-adrcentru.ro

Vizualizări: 81