Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Stația de tratare apă potabilă Palas, realizată cu fonduri europene, a fost inaugurată

Stația pentru tratarea apei potabile (STAP) Palas este una dintre cele mai importante investiții realizate prin proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare apă şi canalizare în regiunea Constanța – Ialomița”.

Proiectul, în valoare de 238 milioane euro (inclusiv TVA), a fost implementat de RAJA SA Constanța, în cea mai mare parte, în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și este finalizat cu fonduri aferente Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Valoarea totală a investiției în această stație este de 24,47 milioane lei, din care 13,91 milioane lei reprezintă cofinanțare UE din Fondul de Coeziune.

Lucrările efectuate au constat în reabilitarea și modernizarea unei linii noi de tratare a apei potabile din cadrul Stației de tratare Palas. Investiția efectuată contribuie în mod direct la obținerea unei apei potabile de înaltă calitate, prin tehnologia modernă aplicată și asigură furnizarea apei în flux continuu.

În urma lucrărilor de modernizare, STAP Palas asigură:

  • O capacitate mare de stocare a apei tratate (106.000 mc, prin 4 rezervoare de 20.000 mc, un rezervor de 10.000 mc și un rezervor de 6.000 mc), ceea ce conferă stației autonomie de funcționare în situațiile de avarii;
  • O capacitate de pompare a apei tratate către aproximativ 350.000 locuitori (prin intermediul a 9 conducte de alimentare);
  • O monitorizare permanentă a calității apei tratate, prin laboratoarele proprii ale RAJA SA, acreditate ANAR, aflate în incinta stației.

Sursă: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 211