Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
În România există 1450 de Project Management Professionals (PMP). Alătură-te lor!

În România există 1450 de Project Management Professionals (PMP). Alătură-te lor!

Certificarea Project Management Professional (PMP®)  acordată de Project Management Institute este una dintre cele mai importante certificări în management de proiect din lume. Potrivit Project Mangement Institute, persoanele certificate PMP pot să lucreze în orice industrie, cu orice metodologie și în orice țară. Angajatorii persoanelor certificate PMP sunt printre cei care beneficiază cel mai mult: atunci când mai mult de o treime din managerii de proiecte din cadrul unei companii sunt certificați PMP, organizațiile termină mai multe proiecte la timp, în limitele bugetului și cu atingerea obiectivelor stabilite în avans. (Pulse of the Profession® study, PMI, 2015.)

România: 1450 de Project Management Proffesionals

Conform datelor PMI, la momentul actual în România există 1450 de persoane care au dobândit statutul de PMP și care și l-au menținut activ. Cei mai mulți deținători ai PMP au reședința în București (953) – oraș urmat de județele Ilfov (103), Timiș (98) și Cluj (73).

La nivel regional există 105 persoane certificate PMP în Regiunea Vest, 88 în Regiunea Nord-Vest, 50 în Regiunea Centru și 45 în Regiunea Nord-Est.

Această proporție este de fapt echivalentă cu indicatorul „studii universitare absolvite și participarea la învățare pe tot parcursul vieții” din indexul competitivității regionale în 2016 publicat de Comisia Europeană. Pe o scară de la 1 la 100, Regiunea Nord – Est se situează la 38,646, Regiunea Nord – Vest la 43,041, Regiunea Centru la 41,381, iar Regiunea Vest la 46,198.

Indicele inovării regionale este, de asemenea, interesant pentru cele 4 regiuni, Regiunea Vest fiind lideră și la acesta:

Regiunea Nord-Est suferă cel mai mult la acest capitol, cu doar 0,082 puncte, fiind urmată de Nord-Vest 9,440, Centru 9,997 și Vest cu 20,398 puncte. Toate regiunile României se află mult sub media de 41,01 la acest indicator pe plan european.

Procesul certificărilor PMP în România urmează un trend ascendent, depășind pragul de 100 de persoane certificate/an începând cu anul 2011. Pe parcursul anului 2018, 185 de persoane deja și-au obținut această certificare – cu siguranță numărul va crește până la finalul anului.

Interesat să devii PMP?

Dacă ești manager sau antreprenor într-o companie din industriile IT, creative sau automotive din Regiunile Vest, Nord-Vest, Centru sau Nord-Est, ești norocos! Poți participa la cursurile noastre gratuite de management de proiect – abordarea PMI ca să înveți elementele de bază privind metodologia PMBOK, versiunea a 6a.

Organizăm în cadrul proiectului „Laboratorul de competențe 502”, finanțat prin fonduri europene, 4 cursuri care urmează programa Project Management Institute și care se finalizează cu un examen de certificare recunoscut de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Nu va fi certificare PMP, dar programa cursurilor urmează tematicile Project Management Institute, în conformitate cu PMBOK, versiunea a 6a.

Află mai multe detalii despre calendar și înscriere mai jos:

Formatorul principal al cursurilor este Dragoș JALIU, managing partner Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro, deținător al certificării PMP din anul 2005.

Locurile la curs sunt limitate, înscrierile se fac pe principiul primul venit - primul servit! Poți să ne contactezi la 0725072533 sau pe mail la laborator@fonduri-structurale.ro – Raluca Prelucă. Suntem și pe facebook.

Hai! Hai!

***

Proiectul Laboratorul de competențe 502 este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „România Profesională – Resurse Umane Competitive”.

Vizualizări: 1212