Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

László Borbély :orasele sunt piloni administrativi importanti în procesul de dezvoltare regionala

Joi, 13 martie 2008, domnul László Borbély, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a participat alături de Cristian David, Ministrul Internelor şi Reformei Administrative la Adunarea Generală a Oraşelor din România.

La eveniment au participat primari şi vice-primari ai oraşelor din întreaga tară care au dezbătut probleme legate de dezvoltarea serviciilor publice eficiente, implementarea sistemelor de management al calităţii, democraţia participativă, parteneriatele încheiate între oraşele mici şi schimbul de bune practici.

László Borbély, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor le-a prezentat edililor oportunităţi de finanţare privind îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţilor, programele aflate în derulare la MDLPL”. Există numeroase oportunităţi de finanţare a unor proiecte prin care oraşele noastre să aibă o infrastructura mai modernă, servicii publice la standarde europene şi o viaţă mai bună a cetăţenilor. La finalul lunii martie vor fi semnate primele contracte pe axa 2 din cadrul Programului Operaţional Regional. MDLPL finanţează proiecte care vizează dezvoltarea polilor de creştere şi a polilor de dezvoltare urbană, proiecte de infrastructură locală, turism, construcţia de săli de sport, sisteme de reabilitare cu apă, precum şi proiecte de construcţii pentru tineri, prin programul ANL. Este foarte important să ceăm parteneriate între Guvern şi oraşe, pentru ca toate programele ministerelor să aibă o finalitate utilă pentru populaţie”.

Ministrul László Borbély a vorbit primarilor despre programul de reabilitare a canalizării şi aducţiunilor de apă în localităţi cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori, în valoare de 340 milioane de euro. În prima parte a acestui an, prin acest program se va asigura finanţarea parţială a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi reabilitarea staţiilor de tratare a apei şi a celor de epurare a apelor uzate în 59 de localităţi din 10 judeţe ale ţării, respectiv Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Tulcea, Vaslui.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a subliniat faptul că primarii oraşelor mici şi mijlocii trebuie să impulsioneze absorbţia fondurilor europene şi dezvoltarea de proiecte.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 78