Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul „Halele Carol”, un model de bună practică

Proiectul „Halele Carol”, realizat de Asociația Zeppelin, este promovat de către Consiliul Artelor din Norvegia, partenerii de Program, ca model de bună practică în ceea ce privește tematica abordată, dar și implementarea cu succes a parteneriatului cu Stiftelsen Kulturhuset USF din Bergen, Norvegia. Finanțat în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, proiectul a constituit un pionierat în București, abordând problema spațiilor industriale ca o componentă valoroasă pentru oraș și aducând în prim-plan un nou tip de colaborare între sectorul antreprenorial și cel cultural.

Prin reutilizarea unui vechi spațiu industrial, arhitecții Cosmin și Constantin au creat un loc de întâlnire și activități culturale în București. Ziua, Halele Carol este un spațiu dedicat expozițiilor de artă. Noaptea, fabrica se transformă într-un centru pentru muzică și film. Partenerul de proiect este USF Verftet, o organizație renumită pentru întreprinderile creative și producțiile de artă, film și muzică.

****

Programul „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” este implementat de Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de Operator de Program, în parteneriat cu Consiliul Artelor Norvegia (Arts Council Norway), în calitate de Partener de Program din statele donatoare.

Scopul Programului se referă la:

  • sporirea dialogului cultural și protejarea identității europene prin înțelegerea diversității culturale;
  • reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Spațiului Economic European;
  • consolidarea relațiilor bilaterale dintre statele donatoare și România.

Sursă: www.fonduri-diversitate.ro

Vizualizări: 286