Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Președintele României condamnă alegerea proiectelor de tip public-privat în detrimetrul celor din fonduri europene

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 25 octombrie, la Palatul Cotroceni, o delegație formată din reprezentanți ai asociațiilor „Moldova Vrea Autostradă”, „Împreună pentru A8” și „Pro Infrastructura”.

În cadrul întâlnirii a fost abordată situația actuală a proiectului Autostrăzii Târgu Mureș–Iași–Ungheni, analizându-se posibile soluții pentru deblocarea acestuia. Președintele României a reiterat susținerea pentru acest proiect, precizând că este nevoie de responsabilitate și de asumarea unor termene clare de către Guvern în vederea realizării acestei investiții, care reprezintă o prioritate națională.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că, în pofida susținerii constante din partea Comisiei Europene și a disponibilității fondurilor europene necesare, nu există voință la nivel guvernamental pentru materializarea proiectului. Guvernul României a dovedit lipsă totală de implicare și viziune în privința acestei investiții, ca și a tuturor celorlalte mari proiecte de infrastructură. Referitor la realizarea tronsonului de autostradă Iași–Târgu Neamț prin parteneriat public-privat, Președintele României a precizat că decizia este criticabilă atât la nivelul Comisiei Europene, cât și la nivelul altor structuri de specialitate de la nivel european, pentru că dovedește o deprioritizare a investiției.

Sursa: www.presidency.ro

Vizualizări: 93