Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-au lansat înscrierile pentru cea de-a doua ediție a premiilor „Altiero Spinelli for Outreach”

Pentru al doilea an consecutiv, Comisia Europeană desfășoară concursul la nivel european „Premiul Altiero Spinelli for Outreach”.

Ediția de anul acesta vrea să aducă în prim plan tinerii, astfel că Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, tineret, cultură și sport, a declarat: „Trebuie să aducem UE mai aproape de tinerii cetățeni în modalități care să-i inspire. Mă bucur că premiul <<Altiero Spinelli for Outreach>> recompensează proiectele de calitate care consolidează înțelegerea UE de către tineri și promovează angajamentul în procesele democratice care modelează viitorul UE. Asigurarea vizibilității și recunoașterea la nivel european a unor astfel de inițiative ne vor ajuta să atingem acest obiectiv".

Premiul Altiero Spinelli for Outreach 2018 vizează următoarele tipuri de proiecte:

  • Programe sau campanii educaționale inovatoare și orientate spre practică și / sau Cursuri deschise online;
  • Jocuri (offline și / sau online) cu scop pedagogic care să permită tinerilor participanți să experimenteze prin practică cum este Europa și cum funcționează aceasta;
  • Proiectele de colaborare și activitățile bazate pe acțiuni care promovează participarea concretă a tinerilor la procesele democratice care modelează viitorul UE și angajamentul lor activ față de valorile comune europene;
  • Combinații ale acestor lucrări.

Cine poate aplica?

  • Persoane fizice care sunt cetățeni ai UE;
  • Entități juridice neguvernamentale stabilite și cu sediul într-un stat membru al UE.

În ce constă premiul?

Ediția din 2018 „Altiero Spinelli for Outreach” va acorda până la cinci premii de 25.000 de euro, fiecare.

Premiul „Altiero Spinelli for Outreach”  este o inițiativă implementată de Comisia Europeană la cererea Parlamentului European, care finanțează premiul ca proiect pilot. Cererile pot fi depuse online prin intermediul site-ului web al programului, până luni, 07 ianuarie 2019, ora 17:00 CET. Pentru mai multe detalii, puteți consulta Regulamentul disponibil aici.

Sursa: Comisia Europeană

***

www.fonduri-structurale.ro a fost unul dintre câștigătorii primei ediții Premiile „Altiero Spinelli Prize for Outreach: Spreading Knowledge about Europe”.  La prima ediție e concursului s-au înscris 279 de competitori, dintre care 22 au fost premianți! www.fonduri-structurale.ro, singura inițiativă românească premiată în cadrul competiției derulate de Comisia Europeană a primit premiul III.

De 11 ani, noi, la fonduri-structurale.ro, am creat o comunitate de beneficiari și potențiali beneficiari de fonduri europene: peste 110000 de membri, 43000 de abonați la newslettere zilnice și peste 21000 de prieteni în social media.

 

Vizualizări: 108