Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Elevii școlii Bethlen Gábor din Odorheiu Secuiesc vor avea o sală de sport complet nouă cu ajutorul banilor europeni

Luni, 4 februarie, a fost semnat contractul de finanțare, în cadrul Axei Prioritare 10.1 a Programului REGIO 2014-2020, pentru proiectul „Reabilitarea, dotarea sălii de sport și etajarea, extinderea anexei sălii de sport la școala gimnazială din Odorhoiul Secuiesc". Investițiile vizează creșterea posibilității oferite elevilor de a-și desfășura orele de sport, ori gimnastică, într-o sală echipată modern, adecvată, precum și susținerea altor activități sportive extra-școlare – cum sunt dansul, artele marțiale sau jocurile de echipă, concomitent cu realizarea unei anexe moderne a clădirii și amenajarea unei biblioteci, unde elevii vor putea învața în liniște, după școală, având resursele necesare. Valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane lei, din care fondurile nerambursabile reprezintă mai mult de 530 mii euro.
 
Pentru acest proiect, finanțarea este acordată pentru investiții în educație și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, în conformitate cu apelul de proiecte dedicat învățământului obligatoriu. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare a populației școlare din învățământul obligatoriu la un sistem educațional performant, care să asigure resursele umane necesare unei dezvoltări socio-economice durabile.
 
 Pe lângă creșterea accesului, calității și atractivității educației, care contribuie astfel la creșterea ratei de participare la diferite niveluri de educație, obiectivele specific ale acestui proiect includ asigurarea unei oferte educaționale adecvate tuturor copiilor din mediul urban, accesibilă și de calitate, precum și asigurarea de șanse și oportunități egale pentru educație. Trebuie menționat faptul că în urmă cu mai puțin de patru ani a fost semnat și contractul prin care a fost finanțată, cu fonduri REGIO 2007-2013, și reabilitarea clădirii școlii, cu fonduri totale de peste două milioane lei, în acest moment peste 530 de elevi și cadre didactice desfășurându-și activitatea într-un climat modern și propice pentru studiu.
 
Proiectul „Reabilitarea, dotarea sălii de sport și etajarea, extinderea anexei sălii de sport la Școală Gimnaziala „Bethlen Gábor” din Odorheiu Secuiesc” prevede lucrări de termoizolare a fațadelor, acoperișului și pardoselii sălii de sport, înlocuirea tâmplăriilor existențe din lemn și metal, iar la geamuri – atât în interior cât și la exterior – se vor monta panouri de protecție la lovire. Se vor schimba toate instalațiile existențe – termice, sanitare și  electrice – iar finisajele interioare vor fi înlocuite cu finisaje noi și durabile, incluzând pardoseală sportivă în sală de sport; covor PVC în vestiare, bibliotecă și spațiile anexa, gresie antiderapanta în atelier și dușuri,  placări cu faianță până la tavane în grupurile sanitare, precum și aplicarea de zugrăveli noi în toate spațiile, inclusiv înlocuirea ușilor interioare cu produse noi, rezistente pentru trafic intens. Toate căile de acces spre școală vor fi acoperite cu dale antiderapante, iar în jurul construcțiilor vor fi realizate trotuare de gardă cu rigole pentru scurgerea apelor. Bugetul cererii de finanțare este de 2.517.923,09 lei, din care 2.403.329,88 lei reprezintă finanțarea nerambursabila acordată de AMPOR (puțin peste 530 mii euro), iar lucrările se vor finaliza până în 28 februarie 2021.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 99