Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POC: Ghidul privind Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice - Secțiunea e-guvernare - evenimente de viață a fost modificat

AM POC din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat modificarea ghidului Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.1 – Consolidarea şi asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viaţa cetăţenilor şi întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental şi a comunicării media sociale, a Open Data şi Big Data – SECŢIUNEA E-GUVERNARE – EVENIMENTE DE VIAŢĂ în cadrul Programului Operaţional Competitivitate prin Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 532/22.03.2019.

Modificările aduse ghidului însumează următoarele:

  1. Alocarea pentru acest apel – corespunzătoare secțiunii deschise, este de 25 milioane euro, (116.662.500 echivalent lei, conform cursului valutar BNR de la data de 25 ianuarie 2018, respectiv 1 EURO = 4.6665 lei), cu posibilitatea utilizării mecanismului de supracontractare, în condițiile legii.
  2. Capitolul 1, punctul 1.9 Rata de cofinanțare, prevede: POC, AP2, Acțiunea 2.3.1 implică proiecte cu impact la nivel național care acoperă întreg teritoriul României pentru servicii electronice, în conformitate cu prevederile art. 70 alineatul (1) din Regulamentul nr. 1303/2013 privind dispozițiile comune; astfel, se aplică abordarea pro-rata la finanțarea operațiunii, prin care fiecare categorie de regiune contribuie în mod proporțional cu partea care este pusă în aplica în zona sa de program;
  3. În cadrul capitolului 4, punctul 4.3 - „Selecția proiectului”, paragraful: Comitetul de selecţie se va întruni ori de câte ori este necesar şi va analiza raportul de evaluare şi grilele tehnico-economice primite. Proiectul nu poate fi selectat decât dacă întrunește condiţiile spre a fi finanţat și în limita bugetul apelului, a fost înlocuit cu Comitetul de selecţie se va întruni ori de câte ori este necesar şi va analiza raportul de evaluare şi grilele tehnico-economice primite. Proiectul nu poate fi selectat decât dacă întrunește condiţiile spre a fi finanţat.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene 

Documente
Ordin.pdf
Vizualizări: 140