Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE a adoptat Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia 2007-2013

Comisia Europeana a adoptat, prin Decizia C(2008) 1076 din 27 martie 2008, Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia pentru perioada 2007-2013.

Programul este finantat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistentă pentru Preaderare (IPA) si co-finantat de statele partenere în program.

Programul se adresează ariei de cooperare din zona de frontieră româno-sârbă, respectiv judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti din România si districtelor: Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Južno-Banatski, Braničevski si Borski din Serbia.

Bugetul Programului va fi de 23,010,661 Euro în perioada 2007-2009, alocarea pentru 2010-2013 urmând a fi stabilită în cursul anului 2008.

Noul Instrument de Asistentă pentru Preaderare a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007, reunind toată asistenta de preaderare într-un singur instrument concentrat.

Programul va finanta proiecte privind dezvoltarea economicã si socialã, protectia mediului si pregătirea pentru situatii de urgentă, precum si actiuni ale comunitătilor locale pentru dezvoltarea societătii civile, furnizarea de servicii către comunitătile din zona de granită, schimburi educationale, culturale si sportive, precum si intensificarea integrării sociale si culturale a regiunilor de granită.

Beneficiarii eligibili în cadrul acestui Program sunt autoritătile publice regionale si locale, organizatiile non-guvernamentale, asociatiile si organizatiile reprezentative, universitătile, institutele de cercetare, organizatiile educationale/ de instruire.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 104