Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Burse de mobilitate pentru tinerii cercetători români

În cadrul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, prin serviciul științific intern, Centrul Comun de Cercetare (JRC), oferă 10 burse de mobilitate la JRC Ispra (Italia) pentru 10 tineri cercetători români cu responsabilități în proiecte de cercetare la nivel naţional şi/sau european/internaţional, astfel încât aceştia să se poată constitui în ambasadori ai JRC în instituţia lor şi în relaţiile pe care le vor avea cu alţi colaboratori. Mobilitatea va avea loc în perioada 19-21 iunie 2019, JRC acoperind cheltuielile de transport internaţional, cazare şi mese.

Prezentarea candidaturii trebuie trimisă la rosteu@research.gov.ro până la ora 15:00, 3 mai 2019, cu următoarele documente anexate, în limba engleză (pentru redactare se va folosi, preferabil, fontul Trebuchet MS – 11): acceptul conducerii angajatorului pentru participarea la mobilitate, un CV scurt cu poză care să nu depășească ½ de pagină, un CV normal și o scrisoare de maxim 1 pagină care să justifice dorința de a participa la această mobilitate (se recomandă corelarea profilului JRC cu activitatea de cercetare din cadrul proiectelor în care candidatul este implicat, dar nu este obligatoriu). Nu pot participa persoanele care au fost deja implicate într-o activitate la JRC Ispra. La aceeași adresă de e-mail pot fi adresate întrebări lămuritoare.

Selecția candidaților va avea la bază: CV scurt, scrisoarea de justificare, acoperirea celor 8 regiuni de dezvoltare, echilibru universitate/institut de cercetare și egalitate de gen. Se va face apel la CV normal în cazul în care va fi necesară o departajare.

Sursa: Pagina de Facebook a Ministerului Cercetării și Inovării

Vizualizări: 234