Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud

Compania de Apă Arieș S.A. a atribuit contractul de lucrări ,,Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud”(CL6) din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”

În data de 06.05.2019, Compania de Apă Arieș SA a semnat, în cadrul unei conferințe de presă, în calitate de Beneficiar al contractului de finanțare nr. 156/18.12.2017 - SMIS 118679, contractul ,,Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud”(CL6), co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Contractul de lucrări are o valoare contractată de 105.685.909,65 lei, durata de execuție fiind de 36 de luni.

În prezent, Compania de Apă Arieş S.A. implementează „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Cu o valoare estimată de aproximativ 150 de milioane de euro proiectul de investiții reprezintă o nouă etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare ape uzate din Regiunea Turda – Câmpia Turzii, județul Cluj, continuând procesul investițional derulat prin POS Mediu 2007 – 2013.

Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 2 municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune: Aiton, Călăraşi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Tritenii de Jos, Viişoara, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Văii Arieșului”. Prin intermediul activităților care vor fi derulate în cadrul acestui proiect Operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A. urmărește dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii.

Sursa: Facebook Compania de apă Arieș

Vizualizări: 336