Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul EuroBRD – Autoritatile Publice Locale

Autoritatile Publice Locale (APL) reprezinta un segment de clientela important pentru BRD – Groupe Societe Generale. Pana in prezent, banca noastra a acordat credite structurate conform nevoilor de finantare a investitiilor autoritatilor publice locale, contribuind astfel la implementarea a numeroase obiective de investitii de interes public. BRD- Groupe Societe Generale a participat de asemenea la co-finantarea proiectelor de infrastructura realizate atat din sursele proprii ale autoritatilor publice locale cat si cu finantari nerambursabile din fonduri europene pre-aderare (SAPARD, PHARE, ISPA).
In plus, BRD – Groupe Societe Generale a incheiat un acord cu Banca Europeana de Investitii pentru refinantarea proiectelor de investitii in infrastructura locala. Accesarea fondurilor BEI poate asigura beneficiarului finantarii o bonificatie in valoare de maximum 5% din valoarea contributiei BEI la proiect din partea UE.
O data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cu alocarea fondurilor europene post-aderare prin Programe Operationale Sectoriale/Regionale si Programul National de Dezvoltare Regionala pentru perioada 2007-2013, Autoritatile Publice Locale pot beneficia de fonduri nerambursabile pentru realizarea unor investitii de interes public local si national, in principal in infrastructura: drumuri, alimentare cu apa, canalizare, statii de epurare.
Pentru a veni in sprijinul clientilor sai, BRD – Groupe Societe Generale a pregatit un program special de finantare denumit EUROBRD, care sa-i ajute in identificarea Programelor prin care sa-si poata finanta proiectele, raspunzand rapid la intrebarile transmise de catre cei interesati la adresa eurobrd@brd.ro in privinta necesarului de pre-finantare si co-finantare pentru implementarea proiectului. Programul EUROBRD include, de asemenea, solutii de finantare adaptate necesitatilor identificate in etapa de pregatire a proiectului si consultanta financiara pentru alegerea structurii optime de finantare pentru implementarea cu succes a proiectului.
In ceea ce priveste oferta de finantare pentru clientii Autoritati Publice Locale, programul EUROBRD propune urmatoarele produse:

  • Credit de investitii pentru co-finantarea componentei de contributie privata necesara implementarii proiectului de investitii finantat prin fonduri europene post-aderare
  • Credit de investitii revolving destinat pre-finantarii cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investitii finantat prin fonduri europene post-aderare:
  • Linie/credit de investitii destinat finantarii programelor de investitii de interes local (una sau mai multe proiecte).
Caracteristicile facilitatilor de finantare oferite vor fi corelate cu tipul de proiect ce se doreste a fi implementat, cu programul prin care se solicita finantare nerambursabila, precum si cu capacitatea de rambursare a clientului.
In cateva cuvinte, oferim: consultanta primara si financiara & flexibilitate & promptitudine

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii vizitand site-ul nostru oficial www.brd.ro sau trimitand intrebari departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro .

Vizualizări: 195