Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Universitatea Politehnică din București va implementa încă 4 proiecte pentru studenți, doctoranzi și cercetători, cu ajutorul a 6 milioane euro

Proiectul „Burse pentru educația antreprenorială în rândul doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat (Be Antreprenor!)” va fi realizat în parteneriat cu Asociaţia ASPIR și Universitatea Dunărea de Jos, din Galaţi, având un buget de 1,475 milioane euro. Vor beneficia 70 doctoranzi şi 30 postdoctoranzi care studiază în domeniile inginerie mecanică, inginerie industrială, inginerie aerospaţială şi ingineria transporturilor. Aceștia vor participa la programe de formare antreprenorială, consiliere și orientare profesională, precum şi la programe de învăţare la un potențial loc de muncă.

În parteneriat cu Asociaţia ECOTECA, UPB va mai derula proiectul „Sisteme de învăţare bazate pe muncă prin burse antreprenor pentru doctoranzi şi postdoctoranzi”, cu o valoare de 1,466 milioane euro. În acest proiect vor participa la programe de formare a competenţelor antreprenoriale 70 doctoranzi şi 30 cercetători postdoctorat în domeniile chimie, inginerie chimică şi ingineria materialelor. Programele de învăţare se vor realiza prin practică la agenţi economici şi instituţii din sectoarele economice competitive din domeniile de specializare inteligentă.

În al treilea proiect finanțat din POCU, în valoare de 1,474 milioane euro, este „Dezvoltarea competențelor de antreprenoriat ale doctoranzilor și postdoctoranzilor – cheie a succesului în carieră”, UPB are ca partener Asociaţia CNR-CME, pe o perioadă de implementare de 18 luni. Vor beneficia de acest proiect 70 de doctoranzi şi 30 de postdoctoranzi în domeniile de cercetare inginerie electrică, inginerie energetică, inginerie electonică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, calculatoare, tehnologia informaţiei şi ingineria sistemelor.

Proiectul „Profesori inovatori – Studenţi antreprenori! (PISA)” va fi implementat de Politehnica din București în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, timp de 24 luni, având un buget de 1,673 milioane euro. 420 studenţii din medii dezavantajate vor primi burse pentru facilitarea accesului la educaţia universitară. De asemenea, 75 cadre didactice universitare vor primi burse pentru îmbunătăţirea competenţelor profesionale. Instituțiile de învățământ superior își propun ca, prin creșterea atractivității ofertelor educaționale și prin stimulentele acordate studenților din categorii vulnerabile, să diminueze rata de abandon universitar din cauze financiare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 435