Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O aplicație românească din domeniul medical s-a clasat printre primele 15 la EIT Health InnoStars Awards 2019

Femyo este o aplicație dezvoltată de doi români Claudia Munteanu și Daniel Stan și este dedicată femeilor însărcinate. Această aplicație le oferă posibilitatea viitoarelor mămici să adreseze întrebări și să primească sfaturi de la medici la orice oră. Mai mult, aplicația are funcții de monitorizare a greutății și articole utile pentru femeile care așteaptă un copil.

Această afacere s-a clasat printre primele 15 afaceri din competiția europeană EIT Health InnoStars Awards 2019. EIT Health InnoStars este un accelerator de afaceri ce oferă posibilitatea start-up-urilor inovatoare din domeniul medical să se dezvolte. În cadrul competiției anuale organizată în cadrul acceleratorului start-up-urile trec prin două etape:

  1. Etapa de mentorat și training- etapă în cadrul căreia 15 cele mai bune afaceri care au un MVP (Produs Minim Viabil) pot primit 20.000 de euro, mentorat și training.
  2. Etapa InnoStars pitch- etapă în care, în urma depunerii unui plan de afaceri și a evaluării în fața unui juriu internațional, 3 afaceri pot primi până la 25.000 de euro (locul 1- 25.000 de euro, locul 2- 15.000 de euro, locul 3- 10.000 de euro).

EIT (European Institute of Innovation and Technology) este un organism creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a întări abilitatea Europei de a inova. EIT este parte integrată a programului Orizont 2020, Programul Cadrul al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare.

Corina Chircea,

www.fonduri-structurale.ro 

Vizualizări: 211