Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei noi proiecte finanțare prin fonduri Regio vor fi implementate în regiunea Sud-Vest Oltenia

Pe data de 1 august 2019, au fost semnate trei noi contracte de finanțare în regiunea Sud-Vest Oltenia. Contractele vor fi finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Unul dintre contracte vizează modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgența, Drobeta Turnu Severin. Prin realizarea acestei investiții se vor asigura cerințele de rezistență și stabilitate, va crește nivelul de confort și funcționalitate și va fi asigurat spațiul necesar desfășurării în condiții optime a activităților specifice destinației noi propuse pentru Ambulatoriul Secției Boli Infecțioase. Proiectul va beneficia de 10.202.943,72 lei, din care suma solicitată este de 7.385.676,04 lei. Principalele activități care vor fi realizate vizează: consolidarea corpului de clădire C2, eficientizarea energetică a corpului de clădire C2, extinderea funcțională – corpuri noi, dotări cu echipamente specifice.

Al doilea contract de finanțare este aferent proiectului care dorește amenajarea parcului Știrbei Voda. Beneficiarul acestui proiect este Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Beneficiarul și-a propus prin intermediul proiectului: refuncţionalizarea suprafeței de teren degradat și transformarea acesteia în spațiu verde urban; creșterea suprafeței de spațiu verde pe locuitor; utilizarea în scop recreativ a terenului situat în centrul municipiului; îmbunătățirea calității mediului prin înființare de spații verzi; conștientizarea populației privind importanța spațiilor verzi; îmbunătățirea aspectului peisagistic; creșterea atractivității orașului și diminuarea migrării demografice. Valoarea totală a proiectului este de 7.296.296,70 lei, din care suma solicitată este de 7.150.370,77 lei.

Cel de-al treilea proiect, al cărui contract de finanțare a fost semnat joi, dorește reabilitarea construcției existente, cu schimbarea funcțiunii din corp ateliere în centru de zi pentru persoane vârstnice, construcția de grupuri sanitare, sere și împrejurimi la „Sfânta Mănăstire Sărăcinești”. Beneficiarul proiectului, Sfânta Mănăstire Sărăcinești, va primi 3.566.699,04 lei fonduri europene pentru reabilitarea, construcția și amenajarea lăcașului de cult.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 263