Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cum verifici online dacă au intrat în Trezorerie banii aferenți cererilor de plată

Beneficiarii și partenerii proiectelor finanțate din fonduri europene pot utiliza mecanismul cererilor de plată prin care solicită Autorităților de Management plata facturilor pentru livrarea bunurilor/prestarea serviciilor/execuţia lucrărilor recepţionate, plata salariilor, acordarea burselor, subvențiilor sau onorariilor.

Acest mecanism este utilizat în prezent pentru plata primei tranșe a subvențiilor către antreprenorii selectați în cadrul schemei România Start-Up Plus.

În termen de 5 zile de la virarea banilor de către Autoritatea de Managemet în contul de Trezorerie deschis de beneficiar/partener, acesta are obligația de a depune o copie a notificării primite de la AM și ordinele de plată pentru decontarea cheltuielilor către furnizori/beneficiarii subvențiilor. În cazul în care beneficiarul nu prezintă ordinele de plată pentru realizarea plăților în conformitate cu notificarea primită, unitățile Trezoreriei Statului restituie integral sumele în conturile Autorității de Management.

Beneficiarii proiectelor și partenerii care au solicitat Autorităților de Management utilizarea acestui mecanism pot verifica online extrasele de la Trezorerie prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Pași pentru înregistrare în Spațiul Privat Virtal

1. Înregistrare online

  1. Completarea formularului disponibil aici. Se atașează cartea de identitate a administratorului și un document din care să rezulte calitate de representant legal (Raport de interogare ONRC sau Act constitutive).
  2. Completare document de confirmare cu datele utilizate pentru eliberarea certificatului digital (semnătură electronică).  Pentru a putea fi folosit, certificatul digital calificat trebuie să fie confirmat de cel care l-a eliberat - așadar ulterior completării documentului de mai sus trebuie transmis catre societatea care a eliberat certificatul digital care va verifica datele din document şi-l  va retransmite pe adresa de e-mail confirmat.
  3. Înregistrare certificate digital. Înregistrarea certificatului digital calificat se efectueaza prin completarea cererii de înregistrare a unui certificat digital (formularul 150) aici. După completarea formularului și anexării tuturor documentelor se primește un număr de înregistrare.

Instrucțiuni complete pentru înregistrare găsiți aici:

2. Prezentarea la organul fiscal 

În termen de 10 zile de la primirea acestui numar de înregistrare, persoana împuternicită de către Administrator se prezintă la organul fiscal împreună cu:

  • Documentul care valideaza înscrierea și cuprinde numărul de înregistrare
  • Împuternicirea
  • Raport interogare ONRC depus în etapa anterioară
  • Copie Certificat deiînregistrare fiscală (CIF)
  • Copie Certificat de înregistrare (CUI)
  • Original + copie CI Împuternicit, 
  • Copie CI Administrator (copiile trebuie conformate cu originalul)

3. Autentificare SPV

Autentificarea se face selectând butonul Autentificare certificat de pe portalul ANAF de aici.

În continuare, se alege certificatul înregistrat (semnătura electronică) şi se tasteaza PIN-ul. Se selectează din meniu „extrase de cont”.

Noi am făcut toți pașii utilizând internet explorer.

Alexandra Iancu,

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro  

Vizualizări: 30931