Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri PHARE pentru traditii populare comune romano-bulgare

Consiliul Local Sisesti, in parteneriat cu Consiliul Judetean Mehedinti si Camera Mestesugareasca Regionala din Vidin, Bulgaria, deruleaza in cadrul Programului PHARE CBC 2005 pentru Romania - Bulgaria proiectul „Traditii populare comune romano-bulgare”. Valoarea totala a proiectului este de 43 249 euro iar durata de implementare este de 11 luni.

Proiectul isi propune revigorarea mestesugurilor si artei populare traditionale romanesti si realizarea unui schimb de experienta, de cultura si traditie intre atelierul de de mestesuguri si arta populara traditionala de la Sisesti si Camera Mestesugareasca Regionala din Vidin, Bulgaria.

Prin implementarea acestui proiect se vor crea, la nivelul comueni Sisesti, 7 noi locuri de munca si se vor face cunoscute, pe plan regional si chiar international valorile culturale romanesti, traditiile si obiceiurile zonei, prin organizarea unor actiuni comune, romano-bulgare.

Actiunile prevăzute a se desfăsura în cadrul acestui proiect converg în promovarea produselor artizanale ale Camerei Mestesugaresti Regionale din Vidin si ale comunei Sisesti prin organizarea de expozitii si realizarea unui album de prezentare al mestesugarilor din regiunea Vidin si din judetul Mehedinti, dar si in achizitionarea unui utilaj de vopsire ecologica a lanii si bumbacului de catre Consiliul Local Sisesti si initierea a 20 de femei din zona in tehnica vopsitului ecologic a lanii si bumbacului.

„Programul PHARE CBC 2005 pentru Romania si Bulgaria are ca obiectiv general cresterea capacitătii partenerilor de a coordona si implementa proiecte cu impact regional transfrontalier în scopul cresterii constientizării si cooperării, dezvoltării de parteneriate si a stabilirii de retele locale pe o parte si alta a granitei.Programul este derulat în România prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice si Locuintelor, ca Autoritate Contractantă si Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărasi (BRCT Călărasi)”
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 153