Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Catalogul Electronic și Biblioteca Virtuală, finanțate prin POC!

Pe 10 septembrie 2019, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), alături de Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Educației Naționale, a demarat două proiecte majore de digitalizare în domeniul educației:

  1. Sistemul informatic de management al școlarității (SIMS – Catalogul Electronic)”, în valoare de 48,47 milioane euro (100% fonduri europene) și
  2. Platforma digitală cu resurse educaționale deschise (EDULIB – Biblioteca Virtuală)”, în valoare de 49,46 milioane euro (din care fonduri europene 40,75 milioane euro).

„Catalogul Electronic”

Primul proiectul cu o durată de implementare de 3 ani, va fi dezvoltată o platformă online care va fi utilizată, pe paliere distincte, atât de managementul școlilor, de profesori, de elevi dar și de părinți, creând totodată o responsabilizare a tuturor părților implicate prin accesul la informațiile privind evaluarea și absenteismul elevilor.

„Biblioteca Virtuală”

Cel de-al doilea proiect are o durată de implementare de 2 ani și va reprezenta o platformă digitală cu resurse educaționale deschise, cu preponderență pentru nivelul gimnazial, facilitându-se liberul acces la manuale electronice, alături de alte resurse educaționale electronice precum jocuri sau materiale auxiliare. Pentru o utilizare eficientă a acestui instrument la clasă, proiectul presupune, de asemenea, dotarea unui număr de 5400 de școli gimnaziale cu câte un kit multimedia.

Aceste proiecte, alături de proiectul „Platforma națională integrată – Wireless Campus”, care se află deja în implementare, constituie acțiuni concrete în sprijinul învățământului aflat în tranziție spre o eră digitală, în care progresele tehnologice ale diferitelor domenii și metode de studiu impun un grad ridicat de digitalizare a sistemului de învățământ.

Sursa: Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Vizualizări: 527